Mielipiteet

Muistitko ajatella lähimmäistäsi?

Joulu, vuodenvaihde ja loppiainenkin meni. Nyt on sopiva aika muistella, miten pyhät tuli vietettyä, kun oli musta joulu?

Hiihtäjillä oli kova miettiminen mitä tekisi, kun ei hiihtämäänkään päässyt. Oletko tullut ajatelleeksi, että kuka joulusaunassa sinun selkäsi pesi ja kenen selän sinä pesit? Epäilen kenellä on oma elämäntoveri, oma rakas, hän ei aina tule ajatelleeksi, kuinka hyvä asia se on. Siksi häntä pitäisi muistaa kiittää, olla kohtelias, sillä voi tulla aika jolloin häntä ei ole.

Liian monessa perheessä toinen vanhemmista saattaa olla se, joka ei saa arvonsa mukaista kohtelua. Huudetaan, tiuskitaan ja puhutaan sopimattomia. On tapauksia, että toinen puoliso joutuu kokonaan poistumaan esimerkiksi yöksi omasta kodistaan. Silloin asiat ovat jo huonolla mallilla ja mahdollinen alkoholin käyttö vain huonontaa tilannetta. Veikkaan, että usein se heikompi astia on naispuolinen pieni ihminen, joka juhlapyhien edellä on huolehtinut kodin siivouksesta, leipomisesta ja laatikoiden ja kinkun kypsentämisestä uunissa.

Kuntosalilla eräs viisas, ja paljon monenlaista elämää nähnyt mies sanoi, että ihmisellä ei ole yhtään lihasta, jota ei ole tarkoitettu käytettäväksi. Minä sanon, että ihmisellä ei ole yhtään aivolohkoa, eikä aivojen osaa, joita ei olisi tarkoitettu käytettäväksi.

Muistakaamme käyttää lihaksiamme vain hyvään tarkoitukseen, samoin aivojamme ja elää ja toimia niin, että mitään kohtaa elämässä ei tarvitse katua ja pyydellä anteeksi. Siis tänä vuonna ajatelkaamme lähimmäistä enemmän kuin itseämme.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic