Mielipiteet

Mutta missä ovat ukkoskuurot?

Kirjoittaja kaipaa ukkoskuuroja. Kuva: Tomi Vesaharju
Kirjoittaja kaipaa ukkoskuuroja. Kuva: Tomi Vesaharju

Foreca ja ilmatieteenlaitos ovat ennustaneet huonolla menestyksellä Lounais-Hämeeseen rajuja ukkoskuuroja. Eipä ole nähty tai kuultu.

Lapsuudessa ja nuoruudessa Thor ukkosen jumala ajeli rattaillaan pitkin taivaan kantta ja murahteli. Pitkät salamat valaisivat tienoon. Pesäpallon kokoiset rakeet hakkasivat pärekattoa. Ikihongat kaatuivat ryskyen.

Se se oli oikeaa elämää.

Me koltiaiset menimme sängyn alle piiloon ja pelkäsimme pirusti. Töpselit oli vedetty seinistä. Ikkunat pantu säppeen. Uimaan ei saanut mennä. Jos ulos uskalsi niin kumiterät oli vedettävä jalkaan.

Ne äveriäät, jotka matkustivat Aerolla etelään pelkäsivät vetelät housuissa. Onneksi meillä maan pojilla ei ollut siihen pelkoon varaa eikä mahdollisuutta.

Taisi olla jotakin 60-lukua kun kotiimme ampaisi avonaisesta uunin luukusta pallosalama. Mamma yritti hädissään iskeä sitä kärpäslätkällä, mutta lätkä syttyi tuleen. Se leijaili ympäri kyökkiä muutaman sekunnin ja poltti mm. pöydältä Forssan Lehden ja mamman hortensian. Lähti yhtä pian kuin tulikin.

Vanhan kansan uskomuksen mukaan ukkosmyrskyn syntymän aiheena ovat ihmisten synnit, kuten kiroilu. Mehän siis emme tee syntiä, saati kiroile.

Täytyy myös muistaa,että salama ei iske kahdesti samaan paikkaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic