Mielipiteet

Myöhäiset taapertajat – Kylmettynyt siili on avun tarpeessa

Siileille voi tarjota kissanruokaa. Kuva: Juha Mäki-Ketelä
Siileille voi tarjota kissanruokaa. Kuva: Juha Mäki-Ketelä

Syksy alkaa kääntyä talveksi, ainakin kalenteria katsoessa. On jo aika, kun siilit viimeistään aloittavat horroksen.

Jos myöhäisiä taapertajia vielä löytyy, he ovat pikaisen avun tarpeessa. Ota siili lämpimään, mielellään lattialämmityksen päälle laatikossa, jossa on jotain pehmeää, vaikka vanha pyyhe. Laita pulloon niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee ja sen päälle villasukka, ettei siili polta itseään. Laita pullo laatikkoon siilin viereen. Vettä tarjolle pieni annos kerrallaan.

Jos tarjoat ruokaa, kissan märkäruoka on sopivaa evästä. EI maitoa! Käsittele siiliä aina rauhallisesti ja mahdollisimman vähän. Jos mahdollista, käytä käsineitä. Muista käsihygienia.

Kylmettynyt siili syö vasta lämmettyään, jos on sellaisessa kunnossa, että pystyy syömään. Tämän jälkeen ota mahdollisimman pian yhteys eläinsuojeluyhdistykseen, Pk-Esy on yhdistys, jolta löytyy asiantuntemusta myös siilien hoidossa. Teen yhteistyötä em. yhdistyksen kanssa, voit ottaa yhteyttä myös minuun. Pk-Esy päivystys 0451359726 tai Ilona 0504651449

Jos pihalla olevia risu- tai lehtikasoja on tarpeen nyt siirtää, varovaisuus on valttia. Siili on saattanut valita juuri sen kasan talvipesäkseen, joten talikot ja tuli on syytä unohtaa.

Siilin painon ollessa n. 900g ja horrospesän ollessa kuiva ja pesätarpeiden riittäviä on pikkukaverilla hyvät mahdollisuudet selvitä talvesta.

Muutamat kuitenkin tarvitsevat apua ja juuri sinä voit olla se hengenpelastaja, joka toimittaa jonkun näistä heikoimmista saamaan juuri sitä hoitoa, jota hän tarvitsee. Kiitos että pimeänkin aikaan katselet ympärillesi.

Tiedän että meitä siili-ihmisiä on paljon ja olen tästä onnellinen.

Uusimmat

Fingerpori

comic