Mielipiteet

Näemmekö pahaa unta?

Me allekirjoittaneet olemme useissa puheenvuoroissamme, lehtikirjoituksissamme ja kannanotoissamme olleet sitä mieltä, että Forssan talouden kantokyky ei riitä siihen, että monitoimikeskus rakennetaan. Yritimme kertoa talouden heikoista näkymistä myös 11.6.2018 valtuustossa, jossa monitoimikeskuksen rakentamispäätös tehtiin. Varoituksillemme negatiivisista talousnäkymistä hymyiltiin pilkallisesti.

Vajaa kolme kuukautta tästä päätöksestä kaupunginhallitus linjasi 10.9.18 kokouksessaan, että ensi vuonna tulee säästää mm. sivistystoimesta kolme prosenttia, koska kesällä talouden näkymät olivat yllättäen kiristyneet. Miten on mahdollista, että talouden näkymien kiristyminen tuli yllätyksenä? Forssan kaupungin heikot talouden realiteetit ovat olleet jo kauan tiedossa.

Kaupunginhallitus antoi kokouksessaan 10.9.18 poikkeuksellisen suuren säästötavoitteen. Näin ollen on kaupunginhallituksen valtuuston päätöksiä toimeenpanevana elimenä linjattava ensin säästöjen toteuttamistapa ennen lautakuntia. Enää ei voida juustohöylätä, vaan nyt joudutaan tekemään isoja rakenteellisia uudistuksia. Siksi kaupunginhallituksen on kannettava säästöistä ensisijainen vastuu. Ainakin heidän on nyt kannettava vastuu, jotka olivat lisäämässä Forssan kaupungin taloudellista riskiä hyväksymällä valtuustossa monitoimikeskuspäätöksen välittämättä kaupungin talouden heikoista näkymistä.

Viime viikolla saimme lukea (FL 11.10.18), kuinka kaupunginjohtaja Kesäniemi vertasi kouluverkon säilyttämiseen nykyisellään kaipaavia Neuvostoliittoon haikailijoihin. Vertaus oli kummallinen. Jos sillä pyrittiin loukkaamaan meitä lähikoulujen kannattajia ja monitoimikeskuksen vastustajia, voimme vain todeta, että forssalaiset ovat valinneet meidät päättämään kaupunkilaisten asioista. Kesäniemen arvostellessa meitä, arvostelee hän samalla meitä äänestäneitä.

On myös todettava, ettei tuo monitoimikeskusasiakaan nyt niin loistavasti etene, koska hanke on muuttunut aivan toisenlaiseksi kesäkuun valtuuston päätöksen jälkeen. Kuka kantaa vastuun siitä, että valtuustoa on höynäytetty virheellisellä informaatiolla 11.6.2018 kokouksessa?

Forssa on keskellä painajaista: Forssan kaupungin talous on retuperällä, ihmiset muuttavat pois Forssasta, sote-haasteet jatkuvat, ammatillista koulutusta ajetaan alas, asuntojen hinnat laskevat ja yritykset irtisanovat. Tässä tilanteessa kaupunginhallituksen kokouksien välillä on neljä viikkoa. Eikö edellä mainituissa asioissa olisi mietittävää kaikille kaupungin päättäjille?

Emmi LintonenVesa NiininenEino JärvinenRitva AhoJouni MäkeläKaija-Leena NiemiTomi KarlssonMaaret Lahtinen

Uusimmat

Fingerpori

comic