Mielipiteet

Näin siinä sitten kävi – Forssan kaupungilta surkeaa toimintaa kouluruuan jakelussa

Kuva: Petri Ojanen
Kuva: Petri Ojanen

Etäopetuksessa olevien oppilaiden ruuanjakopisteet ovat olleet ja ovat tämänkin viikon Kuhalan koulu ja Keskuskoulu. Tästä viikosta alkaen jakopisteeksi tuli lisäksi Koijärven koulu.

Forssan kaupunki pitää tämän viikon voimassa nykyiset ruuan jakelupisteet (Kuhala, Keskuri ja Koijärvi). Mikäli etäopetus jatkuu vielä tämän viikon jälkeen, niin järjestetään tarvittaessa ruuanjakelureittiä uudelleen.

Onhan surkeaa toimintaa. Asia olisi pitänyt hoitaa heti, kun tieto etäopetukseen siirtymisestä oli. Tässä olisi ollut yli vuosi aikaa valmistautua tähän. Sain tiedon jo pettyneiltä vanhemmilta. Vasta sen jälkeen tieto tuli kaupungilta. Melko moni lapsi jää nyt ilman mahdollisuutta saada kouluruoka niin kuin kaikille kuuluisi. Vanhemmat eivät työssäkäynnin vuoksi pääse Koijärven koululta ruokakassia hakemaan. Yli kymmenen kilometrin nouto oppilaalle kävellen edestakaisin ei ole kohtuullista.

Hyvittääkö kaupunki perheille tämän kolmen viikon ajalta rahallisesti saamatta jääneen kouluruuan vai miten se vastaa lasten yhdenvertaisuuteen? Entä jos etäopetus jatkuukin tämän viikon jälkeen? Lapsiystävällisyys Forssassa on näköjään sidottu asuinpaikkaan eikä se kuulu kaikille.

Fingerpori

comic