Mielipiteet

Naiset johtavat asioita hyvin

Torstaina oli Forssan Lehdessä hyvä pakina miesten puolesta. Siinä kirjoittaja kiinnittää hyvin huomiota siihen, miten moneksi hyvän miehen pitää pystyä ja olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa.

Kuitenkin olen tyytyväisin mielin seurannut, miten naiset ovat selviytyneet monissa asioissa tultuaan valituksi johtaville paikoille. Hyvän näytön naisen onnistumisesta johtajana antoi presidentiksi valittu Tarja Halonen. Hyvää johtajuutta osoittaa kyllä mieskin, nykyinen presidentti Sauli Niinistö. Ei siis voi yleistää, että aina vaativaan tehtävään pitää valita nainen.

Olen joskus kirjoittanut, että nainen on valttia. Siitä voimme nähdä esimerkin katsoessamme maamme hallituksen nimilistaa. Siellä monenlaista poliitikkoa nähnyt ja kokenut pitkänlinjan mies Antti Rinne, yhdessä hyvien naisten kanssa panee vauhtia maan asioiden hoitoon.

Tavoite työllisyyden nostamisesta 75 prosenttiin tällä hallituskaudella on miltei kohtuuton, varsinkin, kun otetaan huomioon negatiiviset tapahtumat maailmanmarkkinoilla. Hallitus on ilman suurta pelkoa lähtenyt sitäkin, ainakin yrittämään. Äsken julkistettu Suomen talousarvio on osoitus kuinka uusia keinoja käyttäen pyritään saamaan maan asiat parempaan malliin.

Yhteisiä varoja jaetaan nyt aloille, joissa edelliset hallitukset ovat jakaneet niukkuutta. Maanpuolustus, yrittäjien tukeminen, vanhustenhoidosta huolehtiminen, lasten koulutuksesta, ja nuorten oloista huolehtiminen ja työpaikkojen luominen palkoilla, joilla ihmiset pystyvät elättämään itsensä ja perheensä, ovat asioita, joiden toteuttamiseksi kannattaa velanottokin hyväksyä.

Valtion omaisuuden myyminen kahdella miljardilla eurolla edellä mainittujen tavoitteiden saavuttamiseksi sai itseään maan asioiden parhaana hoitajana pitävän herran älähtämään kielteisesti. Toivottavasti maan hallitus huomioi sen vain olankohautuksella ja jatkaa asioiden hoitoa, joiden tavoitteena on palkkojen nostaminen tasolle, joka lopettaa tai ainakin vähentää kokemuksen ja aivoviennin (sairaanhoitajat) jatkumisen ulkomaille parempien töiden ja palkkojen perään.

Torstaina oli paikallisessa lehdessämme hyvä uutinen, jossa vuosikymmeniä naisen puheenjohtajuudella toimivan Forssan eläkkeensaajat – yhdistyksen kaksi naista ja yksi jokioislainen nainen palkittiin muistikerhojen vetäjinä. Palkinnot jaettiin entisen kehräämön neljännessä kerroksessa olleessa tilaisuudessa, jonne meidänkin piti mennä, mutta kun en muistanut.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti