Mielipiteet

Negatiivisesta asiasta kuten koronasta löytyy hiukan positiivistakin

Korona-aikaan mahtuu myös myönteisiä tuntoja. Kuva: Soile Toivonen
Korona-aikaan mahtuu myös myönteisiä tuntoja. Kuva: Soile Toivonen

Lähes vuoden kestänyt koronapandemia on ollut kova koettelemus meille kaikille, minkä takia olemme jämähtäneet ajattelemaan pitkälti vain negatiivisia asioita. Haluaisin kuitenkin nähdä toivoa tulevaisuudessa ja huomata myös pandemian mukanaan tuoneita hiukan positiivisia asioitakin.

Melusaasteen määrä on vähentynyt, kun yökerhot ja diskot ovat suljettuina. Striimatuissa ja nauhoitetuissa lähetyksissä jokainen voi itse säätää vastaanottimestaan melun tasolle, joka ei aiheuta kuulovaurioita.

Moni varsinkin iäkkäämpi henkilö on joutunut kotikaranteeniin. Kotona on sitten tullut puutetta tekemisestä ja varastoista on siivoiltu pois turhia tavaroita. Ne ovat löytäneet uudet paikkansa kirpputoreilta, kierrätyskeskuksista tai lahjoituksina vähävaraisille. Ulkomaanapuunkin on vaatteita ohjattu enemmän kuin aiemmin. Onpa aviopuolisoiden keskinäinen suhdekin saattanut saada uudenlaista arvostusta.

Koronan hellittäessä osaamme taas uudella tavalla arvostaa sitä normaalia elämää, jota olemme tottuneet pitämään itsestään selvyytenä. Kauan kaivattujen rientojen paluu tuntuu miltei yhtä hyvältä kuin sodan loppuminen. Talouden elpyminen saa uutta vauhtia.

Toivoisin muittenkin jakavan positiivisia korona-ajan näkemyksiä mielipidekirjoituksissa. Hyvän mielen jakaminen korona-ajan keskellä on aivan ilmaista ja suotavaakin, sillä saadaan stressiäkin vähemmäksi!

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic