Mielipiteet

Nettiäänestämisen "vatulointia" on ollut hallituksesta toiseen

Nettiäänestämistä on puitu pitkään. Kuva: Juhani Salo
Nettiäänestämistä on puitu pitkään. Kuva: Juhani Salo

Vastaus Lyhyiden nimimerkille Parempi muisti (11.3.). Muistini riittää vielä onneksi Google-hakupalvelun käyttöön. Sieltä löytyvät mm. valtionhallinnon, verottajan ja terveydenhuollon ym. nettipalvelut, joihin palveluihin luotamme myös näinä tietoturvaongelmien aikoina. Joten jatkan siitä, mihin 9.3. jäin:

Matti Vanhasen II -hallitus päätti iltakoulussaan 13.1.2010, että äänestyspaikalla tapahtuvan sähköisen äänestyksen kehittämistä ei sillä erää jatketa, vaan pitäydytään toistaiseksi nykyisessä vaalijärjestelmässä. Samalla seurataan sähköisen äänestyksen kansainvälistä kehitystä. Tässä hallituksessa olivat mukana Keskusta, Kokoomus, RKP ja Vihreät.

Oikeusministeriön 15.11.2013 asettama nettiäänestystyöryhmä antoi loppuraporttinsa 22.4.2014. Työryhmä ehdotti nettiäänestyksen kokeilemista kunnallisissa kansanäänestyksissä vuosina 2016–2020. Alexander Stubbin hallituksessa olivat keväällä 2014 mukana Kokoomus, SDP, Vihreät, RKP ja Kristillisdemokraatit.

Juha Sipilä totesi aikanaan, että nyt saa ”vatulointi” riittää… Hallitusten toimikausi on vain 4 vuotta, joten ei sinä aikana ehdi saada aikaiseksi tietoturvallista nettiäänestystä edes kuntavaaleihin…

JK. Olin Tammelan kunnan keskusvaalilautakunnan sihteeri vv. 1984–2012.

Juttua korjattu 13.3. klo 9.11: Muutettu Göran Stubbin nimi Alexander Stubbiksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic