Mielipiteet

Nuoret, luokaa itsellenne tulevaisuus, vaikka maailma muuttuu!

Nuoret kulkevat kohti tulevaisuuttaan. Kuva: Riku Hasari / HäSa
Nuoret kulkevat kohti tulevaisuuttaan. Kuva: Riku Hasari / HäSa

Maailman meno ei näytä nuorista nyt valoisalta. Luontoa kadotetaan ympäriltänne, ilmastohätätilasta puhutaan jo kaikkialla. Työn merkitys ja sen luonne muuttuu, mikä minusta tulee isona? Koko ihmiskunnan tulevaisuus huolettaa monia teistä.

Te nuoret elätte monin tavoin erilaisissa tulevaisuuden lähtökuopissa kun teidän isovanhempanne. Me pääsimme töihin jo nuorena, mitään papereita ei meiltä ihmeemmin kyselty ja töitä sai helpommin. Meidän sukupolvi oli onnekas, pääsimme oman elämämme alkuun monin tavoin helpommin kuin te. Vaikka meitä oli enemmän kuin teitä, olimme suuri ikäluokka, töitä riitti silti suurelle osalle meistä. Opiskelemaan pääsimme helposti ja moni meistä teki töitä opiskelun aikana.

Nyt teiltä vaaditaan enemmän, kun työpaikkoja ei enää niin paljon ole, eikä niitä riitä kaikille. Opiskelemaan onneksi pääsette, jos vain alan töitä löytyy.

Mutta maailma muuttuu, tahdoimmepa sitä tai emme. Ottakaa te se haltuunne, me olemme tehneet osamme. Luottakaa siihen, että ihmiskunta vielä pelastuu. Terveisin yksi isoäideistä.

Uusimmat

Fingerpori

comic