Mielipiteet

Nuorison yöriehunta – Miksi kunnat ja poliisi eivät puutu mekkalointiin?

Kuva: Timo Marttila
Kuva: Timo Marttila

Suuresti ihmettelen, miksi kunnat ja poliisi eivät tee mitään öisen mekkaloinnin, törkeän roskaamisen ja paikkojen tahallisen särkemisen suhteen. On alueita, joissa ihmiset kärsivät yökausia jatkuvista meluongelmista.

Uskon, että päättäjät saisivat asian kyllä hoidettua, jos vain olisi tahtoa, mutta ei taida kiinnostaa, jos itse ei satu asumaan häiriköintialueen läheisyydessä. Jokaöinen autojen, mopojen, moottoripyörien ja mönkkäreiden moottorien ja renkaiden ulvonta ei ole mukavaa, kun aamulla pitää lähteä töihin. Töihin lähtiessä nukkunut muutaman tunnin pieniä pätkiä ja on valmiiksi väsynyt.

Joitakin kertoja olen käynyt asiasta nuorison kanssa keskustelemassa. Tuloksena yleensä haistattelua, ja kehotus muuttaa maalle. Olen asiaan todella, todella kyllästynyt.

Jos poliisit eivät tällaiselle asialle mahda mitään, tai jos ei mihinkään ole resursseja, pitäisi koko ammattikunta lakkauttaa ja keksiä jotain muuta. Vanhemmat myös voisivat seurata pikku kullannuppujensa touhuja. Kotoa pitäisi kasvatuksen lähteä – mutta eikös se kuitata niin, ettei meidän lapset, vaan muiden…

Uusimmat

Fingerpori

comic