Mielipiteet

Nykynuoret eivät lue!

Nuorten lukeminen on laskenut hälyttävän paljon näinä vuosina. Asia tulee esille esimerkiksi koulussa, kun suoritetaan lukudiplomia. Minun koulussani ala-asteella olen ollut lähes aina ainoa, joka on suorittanut lukudiplomin.

Mielestäni nykynuoret lukevat aivan liian vähän. Heidän pitäisi lukea, jotta heidän sanavarastonsa laajenisi ja että he pystyisivät käyttämään mielikuvitustaan. Tästä on hyötyä myös työelämässä, kun joutuu ratkomaan erilaisia ongelmia. Toivon, että nykynuoret havahtuisivat lukemaan enemmän kirjoja ja tajuamaan, miten paljosta he jäävät paitsi, sillä kirjojen lukeminen voi olla kivaa.

Itse olen osannut lukea jo ennen kuin menin kouluun. En tuolloin lukenut paksuja kirjoja, mutta luin kuitenkin. Vaikka osasin itse lukea, minulle luettiin aina iltasatu, jota kuuntelin. Minulle muodostui todella hyvä mielikuvitus lukemisen myötä. Minun lukunopeuteni myös kehittyi, minkä takia minua pyydetään aina välillä hidastamaan lukunopeutta.

Olen useasti kuullut monien nuorien valittavan, että lukeminen on tylsää ja tyhmää, mutta jos he ottaisivat kirjan käteen ja lukisivat, heille avautuisi aivan uusi maailma.

Nyt kaikki nuoret, ottakaa kirja käteen ja lukekaa se! Saatattekin huomata, että yhtäkkiä olette jo lukeneet jo kymmeniä kirjoja.

Uusimmat

Fingerpori

comic