Mielipiteet

OAJ ja Suomen Messut syrjivät Aito avioliitto -yhdistystä, kun peruivat sen osallistumisen opetusalan messuille

Aito avioliitto ry edistää miehen ja naisen välisen avioliiton merkitystä yhteiskunnassa. Kuva: Sari Gustafsson
Aito avioliitto ry edistää miehen ja naisen välisen avioliiton merkitystä yhteiskunnassa. Kuva: Sari Gustafsson

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta päätti, että OAJ (opettajien ammattijärjestö) ja Suomen Messut syyllistyivät syrjintään peruessaan Aito avioliitto ry:n osallistumisen Educa-messuille 2019. Lautakunta antoi äskettäin päätöksen, jolla näitä tahoja kielletään jatkamasta tai uusimasta Aito avioliitto -yhdistykseen tai sen jäsenistöön kohdistuvaa syrjintää mielipiteen perusteella.

Aito avioliitto ry oli hyväksytty vuoden 2019 Educa-messuille näytteilleasettajaksi ja osallistumismaksukin oli maksettu, mutta kun osallistuminen julkaistiin alkoi ”suvaitsevilta tahoilta” vastarummutus ja yhdistyksen osallistuminen peruttiin.

Aito avioliitto-yhdistys edistää sääntöjensä mukaan miehen ja naisen välisen avioliiton merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa ja korostaa lapsen oikeutta isään ja äitiin.

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta toteaa, että hakijayhdistyksen edustama perinteisten arvojen kunnioittaminen ei loukkaa kenenkään perus- ja ihmisoikeuksia. Messujärjestäjillä ei ollut mitään oikeutusta perua osallistumista, yhdenvertaisuuslaki 11§. Se oli kohtuuton, liioiteltu ja syrjivä päätös. Myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuin totesi päätöksessään 9.6.2016, ettei avioliiton määrittely vain miehen ja naisen väliseksi liitoksi ole syrjintää.

Uusimmat

Fingerpori

comic