Mielipiteet

Ohjelmia toteutuksella vai ilman?

Kun vaaleihin on aikaa alle kaksi kuukautta, tarttuu hallitus tomerasti toimeen hillitäkseen oman toimintansa aiheuttamaa tuontirikollisuutta. Tätä varten on laadittu hallituksen toimenpideohjelma. Ohjelma sisältää kymmeniä toimia, joiden tulisi hillitä omatoimisen turvapaikkaturismin turvallisuhkaa ja etenkin ”tiettyjen lähtömaiden tulijoiden yliedustusta lapsiin kohdistuneissa seksuaalirikoksissa”. Hyvä? Vihdoin jotain tehdään?

No ei. Ohjelma on täynnä ilmaisuja kuten: ”pyritään käsittelemään”, ”suojelu voitaisiin purkaa” ja ”olisi mahdollisuus ottaa säilöön”. Kovimpia käytännön toimia ovat seksuaalivalistuksen lisääminen vastaanottokeskuksissa (taas) ja kielteisen päätökseen saaneen ilmoittautumisvelvollisuus! Siis jos ei suostu lähtemään, saa jäädä kunhan ilmoittautuu säännöllisesti. Todella tiukalta kuulostaa.

Myös sisäministerin oma puolue jyrisee omaa tiukkaa linjaa turvapaikkapolitiikassa. Puolue nokittaa hallituksen ohjelmaa ja linjaa, että viranomaisten kynnys säilöönottoon on oltava matalampi ja tiivistää: ”nopea prosessi ja varma palautus”. Toisaalta haikaillaan EU:n ulkopuolisia maihinnousukeskuksia, joita ei varmasti tarjotuista suuristakaan taloudellisista korvauksista mikään maa ole suostunut perustamaan.

Kummallakaan ohjelmalla ei ole mitään käytännön arvoa eikä niitä tulla toteuttamaan. Hallitus myöntää itsekin, että toimeenpano jää seuraavalle hallitukselle ja on alisteinen EU:n yhteisiin linjauksiin, joihin ”Suomi pyrkii vaikuttamaan”. Voimme olla kohtuullisen varmoja, ettei nykyinen hallituspohja jatka, joten koko ohjelma menee uusiksi. Myös kokoomuksen ohjelma on tehty vain vaaleja varten, ei toteutettavaksi.

Halutessaan hallitus ja sen kokoomuslaiset sisäministerit olisivat voineet vähentää laittomasti maahan tulleiden ja tänne kielteisten päätösten jälkeen jääneiden aiheuttamaa turvallisuusuhkaa tekemällä mainitut uudistukset kuluneen kautensa aikana. Kun Perussuomalaiset edellytti tähän liittyvän ohjelman toteuttamista, sulkeutui ovi hallitukseen. Sopivammalla arvopohjalla varustetut ministerit apujoukkoineen saivat jäädä keskustan ja kokoomuksen aisankannattajaksi. Annan taloni turvapaikanhakijoille, monikulttuurisuus on rikkaus ja tulijoiden motiivien arvostelu on rasismia – nämä ovat ne linjaukset, joille tullaan palaamaan kun vaalit on käyty.

Perussuomalaisten ohjelman tavoitteena on lopettaa kokonaan maallemme haitallinen ja turvattomuutta aiheuttava ns. humanitaarinen maahanmuutto, estää halpatyövoiman tuonti ja sulkea maassa laittomasti oleskelevat lukkojen taakse odottamaan palautusta takaisin lähtömaahansa. Töihin Suomeen niille aloille, joihin ei suomalaista osaamista löydy, voi tulla kuten tähänkin asti. Kun nämä saavutetaan, ei kalliita ja tehottomia kotoutustoimiakaan tarvita ja säästyneet rahat voidaan käyttää kansalaistemme hyvinvoinnin parantamiseen. Jos resursseja vielä tämän jälkeen on, voidaan apua ohjata suoraan kriisien lähtöalueille ja pakolaisleireille.

Linjauksemme ovat pysyneet ja pysyvät samoina riippumatta, onko vaalit tulossa vai pidetty. Tässäkin asiassa olemme ainoa vaihtoehto ja mahdollisuus muutokseen. Kun saamme riittävän tuen, tulevat muutkin puolueet kanssamme näitä tavoitteita ja omiakin ohjelmiaan oikeasti toteuttamaan.

Pia Kuparineneduskuntavaaliehdokas (ps.)

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti