Mielipiteet

Oikaisu Alpo Suhosen tulkintaan makasiiniasiassa

Alpo Suhonen kirjoittaa mielipidesivulla pe 19.7 ”Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Penttilä ja hallituksen puheenjohtaja Kaisa Lepola ovat jatkaneet 70-luvun tapoja asettumalla tukemaan grynderi Matti Laakson vaatimusta purkaa makasiini.”

Kirjoituksen kuvassa provosoivasti komeilee kaunis purettu piparkakkutalo, jonka purkupäätökseen itselläni ei ole ollut osaa eikä arpaa. Minä en ikinä olisi antanut purkaa piparkakkutaloa.

FL:n 18.7 antamastani haastattelusta ei ilmene, että olisin sanonut mitään sellaista, että olen asettumassa purkamisen puolelle. Kerroin prosessista, miten asia päätöksenteossa etenee, jos yrittäjä prosessin laittaa vireille.

Haastatteluhetkellä en tiennyt, onko hakemus muutoksista laitettu vireille, vai pohtiiko yrittäjä vasta asiaa. Kerroin myös, että päättäjät eivät ole keskustelleet ryhmissään asiasta, enkä tiedä yhtään enemmistön ajatuksia asiasta, esimerkiksi kaupunginhallituksen jäsenten.

Yrittäjä on tiennyt tontin rasitteet, jotka ovat vaikuttaneet tontin hintaan ja lupaukseen kunnostaa makasiini. Tietenkin otamme päätöksenteossa kaiken tämän huomioon.

Oma ajatukseni on, että rakennusta ja sen julkisivua on kunnostettava ja säilytettävä siten, että siitä on alueelle hyötyä. Ympärivuotiseen ja ympärivuorokautiseen käyttöön en nykyisillä tiedoilla ja tarpeilla edellyttäisi käyttöön kunnostamista.

Kaisa Lepola

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Uusimmat