Mielipiteet

Oikaisu puheenjohtajien kirjoitukseen

FL:n mielipidepalstalla kunnanhallitusten ja -valtuustojen puheenjohtajien kirjoituksessa 18.6. on harhaanjohtavia virheitä, jotka korjaan seuraavassa:

Jokioisten kunnanhallitus on pj. Rami Lehtisen johdolla päättänyt 13.1.2020 yksimielisesti suora lainaus ”Jokioisten kunta osallistuu Tulevaisuuden sote-keskushankkeeseen. Prosessin tulee edetä niin, että ensin sovitaan Terveydenhuollon järjestämissuunnitelmassa erikoissairaanhoidon työnjaosta ja palveluverkosta sairaanhoitopiirin alueella omistajakuntien ja sairaanhoitopiirin kesken ja tämän jälkeen hyödynnetään em. järjestämissuunnitelmassa sovittuja asioita sote-keskushankkeessa. ”

Tämän jälkeen Humppilan, Tammelan ja Ypäjän kunnanhallitukset ovat hyväksyneet samaa tarkoittavat päätökset.

Näiden kuntien edustajat ovat Hykyn hallituksessa yhdessä edistäneet kuntiensa hallitusten tekemää päätöstä prosessin etenemisestä. Viimeksi Hykyn hallituksen kokouksessa 25.5.2020 Tammelan edustajan ehdotuksesta päätimme äänestyksen jälkeen äänin 7-4 tukea Jokioisten kunnanhallituksen 13.1.2020 tekemää prosessin etenemispäätöstä. Minä olen heidän ehdotustaan Hykyn hallituksessa tukenut.

Edellä kerrotusta selviää, ettei ole olemassa mitään erillistä Anttilan ehtoa? Miksi tällaista potaskaa kirjotetaan?

Luotettava kirjoittaja tarkistaa faktat, ennen kuin kirjoittaa. Samaa koskee allekirjoittajia. Minä en ole kirjoittanut tässä lehdessä riviäkään maakuntajohtajasta. Missä tarkoituksessa minut tällaiseen kirjoitteluun väärin perustein yhdistetään?

Olen 40 vuotta saanut tehdä työtä seutumme elinvoiman edistämiseksi sekä erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon palvelujen turvaamiseksi. Lähes 40 vuotta seudun kehittämiseen ja em. palveluihin liittyviä asioita edistettiin seutumme kuntien hyvällä yhteistyöllä yhdessä.

Meillä ei olisi nykyistä omaa aluesairaalaa eikä sen monipuolista palvelutarjontaa ilman kuntien yhteisiä ponnisteluja.

Lopuksi totean, että uuden keskussairaalan rakentamispäätöksen tekeminen kuuluu peruskunnille syystä, että kustannukset tulevat peruskuntien maksettaviksi.

Yhteistyöterveisin

Uusimmat

Fingerpori

comic