Mielipiteet

Oikeita lukuja mielipidepalstalla

Sunnuntain (FL.13.10.) kirjoituksesta näkyy, että Manu Mäkinen on paneutunut asioihin kunnolla ja esittää talouslukuja vertaillen niitä maan keskiarvoihin. Lukujen valossa jokainen huomaa, että ei Forssa vielä ole ihan konkurssivalmis, vaan asiat ovat täällä kohtalaisella tolalla, verrattuna maan keskiarvoihin.

Uuden koulun rakentamisesta kaupunginvaltuusto teki päätöksen äänestäen, ja se päätös lienee jo lainvoimainen? Päätöksen perusteista kirjoittaja on samaa mieltä allekirjoittaneen kanssa, että lapset ovat koulunsa ansainneet ja ainakin minä iloitsen, kun lapset pääsevät uuteen puhdasilmaiseen kouluun. Vanhojen koulujen remontointi maksaisi sekin suuria summia, eikä korjaamalla saada koskaan uuden veroista.

Forssan vanhojen rakennusten korjausvelka on kasvamassa aina vain suuremmaksi. Täällä on runsaasti vanhoja rakennuksia toimintansa lopettaneen puuvillatehtaan jäljiltä ja niiden kanssa voi tulla vielä vaikeuksia. Parhaillaan korjataan kehräämön patoa ja savupiippua. Kummastakaan ei tiedetä tarkalleen, paljonko ne lopulta maksavat.

Avoinna on ainakin joen vajoaman korjaaminen vanhan kutomon vieressä, eikä vanhan pumpulimakasiinin kohtalokaan vielä ihan varma ole, vaikka sekin vielä kaatuisi kaupungin syliin. Punatiilien vaihtoa riittää vielä pitkään kehräämön ja kutomon rakennuksissa ja viimeistämön savupiipussa.

Ihan oma lukunsa tulevaisuudessa odottaa, kun aletaan puhua vanhankutomon takana seisovan voimalaitoksen korjaamisesta ja säilyttämisestä. Sen seinien ja savupiipun korjaamisessa miljoona euroa on pieni raha. Siksi en oikein pidä siitä, kun joku älähtää, että joku maakasiini pitäisi säilyttää, niin siitä innostutaan myönteisesti. Silloin ei kannattajat aina muista, että meillä ei o rahaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic