Mielipiteet

Oksjärvestä pian uusi Ruostejärvi?

Olen viettänyt usein viikonloppuja Tammelan kunnan Oksjärven leirikeskuksessa. Olemme porukalla todenneet, miten upea paikka tämä leirikeskus on – mutta huonolla hoidolla. Paikat alkavat rapistua, ja tällä menolla parinkymmenen vuoden kuluttua alkaa sama virsi kuin nyt Ruostejärven leirikeskuksen kohdalla.

Paikkaa on kyllä yritetty kohentaa: Leirikeskukseen on rakennettu uusi hieno kota, puita on kaadettu ja teltta-aluetta raivattu. Frisbeegolf-rata ja luontopolkukin ilmestyivät metsään.

Sitten halot lojuivat vuosikausia pinoissaan mätänemässä, luontopolku ja golfrata ovat kasvamassa umpeen ja kota on siivoton. Käykö kukaan tarkistamassa paikkaa vieraiden siivouksen jälkeen? Ei kuulu asiaan, että seuraava vuokraaja siivoaa ja tiskaa, ennen kuin voi aloittaa oman lomailun.

Rakennusten huolto ei ole kunnassa ilmeisesti kenenkään vastuulla? Kattoja ei ole puhdistettu aikoihin, vaan neulaset ja sammal saavat rauhassa valloittaa elintilaa. Keittiörakennuksen tiskikoneessa lilluu kuravesi, ja jääkaappi on homeessa. Imuri sentään on vaihdettu toimivaan laitteeseen, ja sänkyvaatteet ovat uusia.

Jospa Oksjärven kohdalla otettaisiin käyttöön sama systeemi kuin Jokioisten leirikeskuksessa Pikku-Liesjärvellä: yhdistyspohjainen kesätalkkari pitää paikkoja kunnossa pientä korvausta vastaan.

Hukka perii


Uusimmat

Fingerpori

comic