Mielipiteet

Olen alkanut oireilemaan

Olen asunut ja elänyt Tammelassa melkein puoli vuosisataa, kasvanut keskellä metsää ja ”kärsinyt” tylsästä maisemasta. Elän edelleen ja ehkä vielä jatkossakin.

Tiivis luontosuhde on ammatissani elinehto, sitä olen jo lapsesta saanut rakentaa vuodenkierron mukaisesti.

Olen kasvanut perheessä, jossa kunnan etu on ajanut toisinaan oman edun ohitse, vastuullisuus kun edellyttää itsenä unohtamista.

Viimeisen vuoden aikana olen yhdessä puolisoni kanssa kehittänyt yritystoimintaamme, kotikuntani samaan aikaan kompuroidessa mm. koulu- ja vesiasioissa. Ymmärrän tehneeni jälkipolvia sitovia päätöksiä, tuotan ja tuotteeni haetaan, toimin vastuullisesti.

Pienistä kuvioistani huolimatta yritän muodostaa kuvaa kotikunnastani, tämä on kuitenkin käymässä päivä päivältä haastavammaksi. Maailma toki on muuttunut ja sen myötä johtajuus korvattu esiintymisillä julkisuudessa.

Kotikuntani julkisuuskuvan rakentaminen pelkästään luontomatkailun varaan on mielestäni melko yksipuolinen ja harrastuneisuuteen pohjautuva. En halua väheksyä harrastuksia ja vapaa-aikaa, mutta niiden sekoittaminen suuressa määrin kuntajohtajan työhön on arveluttavaa. Kuntajohtajan tulisi mielestäni huolehtia sekä kunnan omien että kuntalaisten toimien sujumisesta.

Maisema ei aina houkuta mutta toimiessaan kunnantalo luo hyvinvointia sekä mahdollisuuksia elää ja yrittää. Kaikille hyvä arki antaa perinteisesti jokaiselle kuntalaiselle mahdollisuuden löytää omanlaisensa harrastukset sekä tyydyttävän vapaa-ajan elämän. Hyvä elämä huomataan naapurissakin.

Uusimmat

Fingerpori

comic