Mielipiteet

Oli aika uusia peltikatto

Talomme peltikatto oli tullut elinkaarensa päähän. Vintille lorisi vettä.

Jonkinmoisen neuvotteluväännön jälkeen urakoitsijaksi valikoitui Heinämäki Oy.

Paikkakuntalaista peltityölaatua tietysti. Kaino Heinämäki perusti peltipajan 20 m2 piharakennukseen vuonna 1958. Erikoisalueena oli tuolloin muiden peltitöiden lisäksi peltiset vesisaavit. Taisipa tuotannossa olla myös peltisiä pesufateja.

Yli 50 vuoden kokemuksella oli odotettavissa laatua suoraan Jokioisilta. Firma tekee jopa 1,5:n miljoonan euron liikevaihtoa.

Aloituspäivämääräksi oli luvattu 26.5. Tuona päivänä kalustoa alettiin hinata talon ympärille. Urakka tehdään tietysti hämäläisin voimin. Täällähän osataan.

Valmistumisajankohdaksi on luvattu 30.6. Uskon myös sen pitävän. Samana iltapäivänä pihaan ajoi valtava nostoauto. 10 metriä pitkä 4 leveä ja nostopuomi ehkä 30-40 metriä pitkä. Sillä nostettiin erillisestä teliautosta peltiä katolle. Pellit olivat n. 8-10 metriä pitkiä ja 30 cm leveitä osioita. Isot ovat meiningit tätä nykyä. Homma käy kuin elokuvissa. Ei tarvita ulkomaan eläviä.

Nykykaton pitäisi kestää pinnoitteesta riippuen n. 50 vuotta.

Nyt on talon toiselle puolelle asennettu vaadittavat suojakaiteet ja toistakymmentä metriä korkea Saxilava nostaa asentajat ja tarvikkeet katolle. Pihalta ei näy, käyttävätkö pläkkärit myös turvavaljaita. Uskon, että varmasti. Liikkeiden ja kellarikäytävän päälle on rakennettu suojatelineet.

Nyt kun muutama päivä on katon pläkkihommaa tehty, niin eipä juurikaan työn ääniä kuulu, lukuun ottamatta porausta ja vasaran naputusta. Pihalla ei ole purkujätettä eikä muutakaan sälää. Duunareiden työaika on pitäytynyt sovitussa eli klo klo 7-16. Autojakaan ei ole tarvinnut siirtää.

Ps. Onneksi taloomme asennetaan valmiiksi pinnoitettu pelti, ettei käy niin kuin Teatteritalon katolle. Se kun on pellitetty pinnoittamattomalla pellillä jo vuonna 2011. Suositukset sanovat, että uusi peltikatto on maalattava 3-5 vuoden jälkeen asennuksesta. Lienee ainakin riittävästi hapettunut.

Uusimmat

Fingerpori

comic