Mielipiteet

Olkiluoto 3:n valmistuksen kertausta

Olkiluoto 3:n reaktorirakennus on valtava. Kuva: Arno Juutilainen
Olkiluoto 3:n reaktorirakennus on valtava. Kuva: Arno Juutilainen

Olkiluoto 3:n ydinvoimalaitoksen rakentaminen alkoi v.2005. Alkuperäinen valmistusvuosi piti olla v.2009. Sitten sen piti valmistua v.2012, v.2014, v.2016, v.2018, v.2020 ja viimeisin arvio sähkön saamiseksi kaikkien suomalaisten jakorasioihin olisi v.2021!?

Valitettavaa, että tärkeän teknisesti vaativan laitoksen kustannuksetkin ovat samassa tahdissa kasvaneet.

Yhtenä hidasteena on varmasti ollut työntekijöiden runsas kansainvälinen kielivalikoima eri murteineen. Työmaalla on ainakin puhuttu saksaa, ranskaa, ruotsia, puolaa, viroa, suomea, savoa, ärräpäitä. Karjalan murrettakin on varmasti puhuttu, kuten mää sie tuonne niin mie mään tänne. Ja kun hyvin männöö niin: a vot sillei! Viimeinen lause olisi suotavaa kuulla onnistumisen kannalta ihan joka työmaalla niin eduskunnan istunnoissa kuin kuntien päättäjien kokouksissakin.

Nykysuuntaus Suomessa on, että hyviä tuottavia firmoja on myyty ja edelleenkin myydään ulkomaille. Neles on seuraavaksi menossa ruotsalaisille. Jos tulevaisuudessa Olkiluoto 3 myydään ruotsalaisille markkinahintaan, kuten saatte kahdet rukkaset yhden hinnalla! Niin valtiomme saa siitä rahaa, jolla taas ostamme sitä puhdasta ilmaa, vaikka vuorostaan Saksan naapurimaasta Ranskasta. Tätä puhdasta ilmaa tarvitaan poliittisen ilmapiirin ymmärryksen suodatukseen ja ilmastopäästöjen laimennukseen!

Tärkeintä on, että saisimme vihdoinkin sitä kaivaten odotettua lisäsähköä. Sitten meille sanotaan: ”Kilpailuttakaa sähkön tuottajaa, niin säästätte”. A vot sillei!

Uusimmat

Fingerpori

comic