Mielipiteet

Ollaan eläimiksi

Koira on ihmisen paras ystävä, mutta onko ihminen koiran paras ystävä?

Koira kestää hellettä yhtä huonosti kuin homo sapiens. Ihmiset rahtaavat kotikoiriaan kuumille terasseille niin kuin ei mitään. Säälimätöntä porukkaa. Terassien lämpötila auringossa on helposti lähes 40 astetta. Koirat läähättävät kieli pitkällä janoissaan, kun ihmiset kittaavat ohrajuomaa.

Miksi koiria tuodaan helteisille terasseilla ja useimmat vielä aurinkoon? Koiratkin voivat saada lämpöhalvauksen. Jos ihmiset istuisivat kettuturkki päällään helteessä, niin jopa olisi Ojalanmäki edessä. Ihminen sentään pystyy hikoilemaan, mutta koira ei saa siitäkään helpotusta.

Koiria olisi hyvä ulkoiluttaa mieluiten aamulla. Antaa niiden merkata reviirinsä ja nuuskia muiden kumppaneiden reviiriä rauhassa. Ei repiä niitä pannasta hampaat irvessä. Tuo repiminen tuntuu varmaan koirasta samalta kuin ihminen riippuisi Rengon keinussa.

Koirien pääsy torille on myös kieltolistalla. Jos ja kun joku Rekku on sinne talutettu ja se on tehnyt reviirimerkkauksen esim. kukkakauppiaan amppeliin, se on lupa hellästi lievää väkivaltaa käyttäen käskyttää pois.

Usein koira jätetään myös autoon auringonpaisteeseen. Auton sisälämpötila voi nousta yli 80 asteeseen. Jos kaupan jonossa kestää, niin palatessa autosta voi löytyä kuollut ihmisen paras kaveri.

Keijo Wääri


Uusimmat

Fingerpori

comic