Mielipiteet

Omahyväinen arvopohja

Norjalainen professori kertoo (rights.no 20.9.), kuinka oman hyvyyden korostamisella päättäjät (ja valtamedia) pyrkivät näyttämään erimieliset huonompina ihmisinä. Maahanmuuttoa koskien hän laati 14 kohdan listan vääristä käytänteistä (On väärin …) korjausehdotuksin.

Kymmenes kohta liittyy maanosamme nykytilan syihin: ”On väärin, että poliitikkojen mielestä heillä on yhtä suuri ellei suurempikin vastuu koko maailmasta kuin oman maan kansalaisista. Valittujen päättäjien tulisi ensisijaisesti kantaa vastuuta valitsijoistaan ja kansastaan ei muusta maailmasta. Heidän tulee edustaa valitsijoita eikä ’tuunata’ mandaattiaan.”

Korjausehdotuksen mukaisesti toimivat EU:ssa mm. Puola, Unkari ja kansallismieliset eri maissa. Koko maailmasta vastuuta kantavat esim. Merkel ja Macron (”Ei ole tanskalaisia ja ranskalaisia, on vain eurooppalaisia.”). Kansanedustaja (!) Tytti Tuppuraisen (sd.) lausunto asiassa on mieleenpainuva: ”On vaarallista, kun rajoja vedetään kiinni ja vaaditaan oman kansan ensisijaisuutta” (FL 4.1.2017). Pääministeri Sipilä on todennut, ettei meidän olisi tarvinnut ketään ottaa.

Orpo ja presidentti Niinistö selittävät Saksaa myötäilevää näkemystään kansainvälisten sopimusten sitovuudella, Mykkänen hyvyydellä ja Risikko suljetun paikan kammolla (”saippuakotelo”). Joulukuussa allekirjoitettava YK:n siirtolaissopimus tuo ”arvopohjallisille” lisäsyyn kurittaa Eurooppaa haittamuutolla muslimimaista.

Suomessa kansallismielisiä (esim. Perussuomalaiset) nimitetään Ruotsin mallin mukaan ääri-ihmisiksi ja pahiksiksi, joiden kanssa ei leikitä. Halla-aho puhui arvoista SuomiAreenan Arvopuhe-keskustelussa (Katsomo.fi 19.7.): ”Jos tavalliselta kansalaiselta kysytään, onko hänen mielestään oikein, että kuka tahansa saa tulla Suomeen ilman passia ja viisumia ja asua täällä loppuikänsä veronmaksajan rahalla, niin useimmat vastaisivat, että ei ole oikein. Kuitenkin tämä on nykyään valtavirtakäsitys ihmisoikeuksista. Ketään ei saa pysäyttää rajalle, kaikille on tarjottava samat palvelut, ketään ei saa poistaa maasta. Jos vaadit tällaista, sinulle sanotaan, ettet kunnioita ihmisoikeuksia etkä jaa perusarvoja.”

Tämä valtavirtakäsitys on tuonut meille kyselyjen perusteella maailman onnellisimmat pakolaiset. Tino Sanandajin Massutmaning-kirjassa on havainnollinen kuva tulijoiden ja kanta-asukkaiden osaamis- ja tietotasojen (humankapital) eroista ja niiden vaikutuksesta työllistymiseen (s. 292). Maailman suurimmat erot osaamisessa (Ruotsissa ja Suomessa) selittävät maailman suurimmat erot työllistymisessä. Suomi loistaa kirkkaimpana tähtenä muslimien ja ei-muslimien lapsilukujen erossa naista kohti: muslimit 3,1, ei-muslimit 1,7; erotus +1,4. Euroopassa erotus +1, Saksassa +0,5 (Thilo Sarrazin, Feindliche Übernahme, s. 256). Arvopohjan ansioita.

Timo HelinForssa

Uusimmat

Fingerpori

comic