Mielipiteet

Omia kansalaisia ei saa syrjäyttää

Samat edut olisi hyvä järjestää myös oman maan kansalaisille. Puhun nyt esim. ikäihmisten ATK- koulutuksesta.

Yhä useimmat yhteiskunnan toiminnat esim. pankkiasiat, veroilmoitukset, matkaliput ja aikataulut edellyttävät digitaitoja. Olen tätä koulutusta esittänyt järjestettäväksi jo kohta 10 vuotta, ilman tulosta, aina vain vedotaan ”ei ole rahaa”

On ollut vain lyhyitä opastuksia, joissa kerrottiin, miten digitekniikalla voidaan tehdä eri asioita (kaikki sen jo tietävät) vaan ei kerrota laitteen hallintatekniikasta mitään.

Nyt olisi tasapuolisuuden vuoksi korkea aika järjestää ikäihmisille täydellinen ilmainen koulutus ATK:n käyttämiseen, etteivät he pakolaisiin nähden joutuisi huonompaan asemaan.

Minulla ei ole vihamielisyyttä pakolaisia kohtaan, mutta ensisijalle heitä ei tulisi asettaa ja omat, varsinkin ikäihmisten koulutus unohdetaan. Kaikki asiat hoidetaan digin kautta.

Perussuomalaiset ovat ajaneet koko ajan sellaista käytäntöä, että maahantulijat eivät saa syrjäyttää oman maan kansalaisia Nyt Forssassa toimitaan juuri niin, että omia syrjitään ja tulijoille järjestetään ilmainen koulutus ja asumistakin tuetaan valtion ja kunnan laskuun.

Meidän ikäihmisistä suurin osa on syntynyt sodan aikana ja he ovat kärsineet erittäin kovasta ahdistuksesta sodanajasta ja heidän tulevaisuutensa on ollut sinnikkyydestä kiinni. Apua on näille ihmisille annettu niukasti.

Suurin osa ovat työnsä ohessa iltakoulussa hankkineet peruskoulutuksensa, joka on ollut lisäksi maksullinen. Päivät työssä, illat iltakoulussa ja yöllä läksyjen läpikäymistä. Avustuksia ei siihen aikaan saatu oman maan kansalaisille.

Täällä Forssassa maahantulijat ensin, omille senioreille ei ole kursseja ATK:n hallinnon asialliseen koulutukseen.

Eikä työeläkekään ole noudattanut lakia. Alun perin päätettiin, että eläkkeen ostoarvo säilyy, tästä on nyt valitettavasti luovuttu. Monella ei ole edes työeläkettäkään vaan pieni peruseläke toimeentuloon.

Tapasin äskettäin vanhuksen Prisman edessä oven ulkopuolella ja hän kertoi vapisevalla äänellä: ”Voisinko rahallisesti auttaa häntä, minulla ei ole rahaa ostaa viikonlopuksi ruokaa”. Annoin, mitä hän pyysi, ja kysyin, pärjääkö hän seuraavaan eläkkeeseen saakka, kun eläke tulee muutaman päivän päästä.

Kadutti etten antanut enempää, varmasti hän joutui vielä kerjäämään jatkossakin. Olen myöskin kuullut, miten eläkeläiset ovat meidän yhteiskunnan taakka, ja heistä tulisi päästä eroon.

En moiti mahanmuuttajia, he ovat syyttömiä siihen, miten meidän yhteiskunta toimii, joka kasvattaa vastenmielisyyttä ja kateutta tulijoihin, kun omat syrjäytetään, he joutuvat pakolaisiin nähden huonompaan asemaan.

Koulutus ATK-asioissa on senioreille yhtä tärkeä osaamisenala, kuin maahanmuuttajien koulutus. FL.28.6. kertoo juuri, miten koulutusta annetaan maahanmuuttajille mm. Forssassa. Olen surullinen yksipuolisista menetelmistä.

Uusimmat

Fingerpori

comic