Mielipiteet

On aika

Kun on osuutensa elänyt, voi olla valmis luopumaan. Kuva: Juhani Salo
Kun on osuutensa elänyt, voi olla valmis luopumaan. Kuva: Juhani Salo

Miten kummallista on tämä vanhusten varjeleminen. Heitä hoidetaan ja lääkitään ja eristetään loputtomasti, vaikka säryt ja vaivat ja ahdistus pysyvät visusti mukana kaiken aikaa.

Luontokin karsii vanhemmasta päästä. Niinhän sen kuuluu mennä. Lähtö on luonnollista. Kun liikkuminen on yhä vaivalloisempaa ja rollaattorin lykkiminen käy yhä raskaammaksi, niin covid-19 -virus voi olla armollisempi kuin syöpä tai dementia.

Kun on jo osuutensa elänyt, saa olla valmis luopumaan. Eräs tilasto kertoi, että koronaan menehtyneiden keski-ikä on 81 vuotta. Eikö silloin ole jo aika päästä pois kuleksimasta.

Tietysti on niitä, jotka haluavat sinnitellä ennätyslukemiin. Se suotakoon heille. Kyllä neuvoja on ainakin jaeltu, ei muuta kuin menee visusti piiloon, ettei korona löydä. Kaikki rakkaat omaiset ja ystävät ovat kiellettyjä. Sitten voi miettiä, mitä tarkoitusta elämälle vielä löytyy.

Ei tämä ylikansoitettu ja kaluttu maapallomme meitä kaikkia tarvitse. Tällainen harvennus on aivan tarpeellinen ja paljon armollisempi kuin sota.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic