Mielipiteet

Ongelmiako muslimimamuista?

Onko muslimien muutto maahamme hyvä asia tai onko se paha asia? Maahanmuuttajien tulon jälkeen on tosiasia myös se, että monet tulevat loppuiäkseen. Heidän kanssaan tulee osata elää ihmisiksi. Mikä voi tehdä sen vaikeaksi?

Itse näen muuton islamistimaista meille ongelmaksi lähinnä sitä tietä, että islamin hengellistä taustaa ei meillä tunneta. Sitä ja siitä tulevia ongelmia voi selvitellä etukäteen kurkistamalla tulevaisuuteen historian kautta eli katsomalla, mitä islamin tulo Eurooppaan 710-luvulta alkaen on merkinnyt.

Islam perustuu kirjoituksiin. Minkä tahansa kirjoituksen taustalla on muutakin kuin vain ihminen fyysisenä kirjoittajana. Islamin kirjoituksista egyptiläinen TV-evankelista Zakaria Botros toteaa 2009 haastattelussaan: ”Muslimeilla ei ole suurempaa vihollista kuin heidän omat kirjoituksensa hadith ja sira.”

Zakaria painottaa, että hän ei pidä yllä niitä käsityksiä, joista hän kertoo, vaan islamin omat kirjat. Lisäksi hän toteaa, että monet arabiaa taitamattomat eivät tiedä näistä asioista, koska niitä ei ole koskaan käännetty tai on käännetty väärin. Niinpä esim. suomenkielisessä Koraanissa tappaminen käännetään sanalla ”taistella”. Mutta oikea sana alkutekstissä arabian kielellä on qaatilu eli tappaa. Muslimit haluavat esittää islamin hyvässä valossa.

Islam on ainoa uskonto, joka uhkaa kannattajiaan kuolemalla, jos he yrittävät hylätä sen. Koraanissa ja hadithissa kehotetaan tappamaan toisia ihmisiä (yli 35 000 kohdassa), kaikkia, jotka eivät ole muslimeja. Niin on kirjoitettu Katumuksen suuran jakeissa 5 ja 29.

Vaimonsa Khadidzdan erääseen kysymykseen Muhammed vastasi: ”Näin paholaisen ja jouduin dzhinnin (pahan hengen) valtaan.” Tämä on kirjoitettu muslimien kirjoihin. Siellä on todisteet. Muhammed tunnusti nähneensä paholaisen.

Paholainen on toiminut ja saa toimia ihmisten kautta, ja ihan siitä riippumatta mitä ajattelua, uskontoa tai uskoa he edustavat. Näin myös kristittyjen kautta. Me syntiset ihmiset emme ole toinen toistamme parempia.

Zakaria on kautta historian ensimmäinen, joka on julkisesti puuttunut Koraanin ja islamilaisuuden harhoihin. Al-Qaidan mukaan hän on ”eräs etsityimmistä uskottomista maailmassa”. Hänen hengestään on luvattu 60 000 000 dollarin palkkio.

Motiiveistaan Zakaria toteaa: ”Vaikka vastustan islamia, niin rakastan muslimeja. Jotta he pelastuisivat, minun on näytettävä, miten väärä uskonto islam on.”

Tämä on kristityn motiivi suhteessa islamiin ja muslimeihin. Kristityn ei pidä vihata yhtäkään toista ihmistä, mutta hän saa vihata sitä henkimaailmaa, joka saa ihmiset vihaamaan toisiaan.

Miljoonat muslimit kivittävät Saatanaa symboloivaa Jamarat-kivipilaria Minaassa Saudi-Arabiassa vuosittain. Tällä saatananvastaisuudesta lähtevällä asenteella muslimimaahanmuuttajat eivät Eurooppaan ongelmia tuo. Mutta, jos heillä onkin mukanaan islamistinen alistamismentaliteetti, vaikeuksia piisaa.

Huomisen ongelmat valitaan tänään.

Martti Sukki

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti