Mielipiteet

Onko järki mennyt koronan myötä?

Tällaiseen käsitykseen tulee, kun on seurannut esimerkiksi Pohjois-Makedonian Skopjesta saapuneita matkailijoita. Ensimmäisen testatun Turkuun saapuvan lennon 26 matkustajalla todettiin koronavirustartunta. Senkin jälkeen on sieltä saapunut lentoja ja tartuntoja on edelleen löytynyt saapujilta.

Mutta miksi sieltä edelleen saapuu lentoja, joissa matkustajilla on tämä tartunta? Eikö suomalaisilla ole enää minkäänlaista itsesuojeluvaistoa? Miksi tällaiselle matkalle on yleensä lähdetty, kun on nähty millaisia ihmisiä sieltä palaa? Ei sieltä turistimatkalta hankittu korona ole yhtään sen helpompi nakki, kuin vaikka kotimainen.

Täyttyykin ihmetellä näitä saapujia. Eikä heille lähdettäessä selvitetty mitään, minkä riskin alaiseksi he itsensä altistavat? Miksi nämä lennot saavat edelleen jatkua. Eikö näitä tulotarkastuksia tekevistä joku joutaisi myös sinne lähtevien puolella kertomaan lähteville, mihinkä vaaraan he itsensä altistavat?

Maamme koronatestaus on äärirajoilla jaksamisen suhteen. Eikö vastuuta voitaisi siirtää myös sinne, jotka sen tieten tahtoen itselleen hankkivat? Koneellinen karanteeniin heti tultaessa johonkin tyhjään kouluun odottamaan testaajia. Testaajat tulevat, kunhan joutavat ja siellä pysytään, kunnes tulos on selvä.

Tällä saataisiin jokin roti tähän tarpeettomaan matkustamiseen tänä korona-aikana.

Uusimmat

Fingerpori

comic