Mielipiteet

Onko presidenttiys ostettavissa? – Amerikassa rahan mahti pesee kaiken muun alleen

Donald Trumpin aikomukset herättävät epäilyjä. Kuva: epa08446108
Donald Trumpin aikomukset herättävät epäilyjä. Kuva: epa08446108

Yhdysvaltojen istuva presidentti Donald Trump (republikaani) on niin varma jatkokaudestaan presidenttinä, vaikka demokraattiehdokas Joe Biden voitti hänet toimitetuissa vaaleissa murskaluvuin, ettei hän ole lähdössä Valkoisesta talosta yhtikäs mihinkään.

USA:ssa presidentin valitsevat valitsijamiehet, joiden puoltavia ääniä on oltava vähintään 270. Näitä Trumpilla on vain 214 Joe Bidenin 279 ääntä vastaan! Suurta ihmetystä herättääkin, kuinka Trumpin kabinetin lähimmät ministerit voivat olla lausunnoissaan niin varmoja ”Trumpin siirtyessä jatkokaudelle jouhevasti”. Tämä herättää jo tietynlaisia epäilyjä.

Amerikka on ”korviaan myöten korruptoitunut maa”, jossa rahan mahti pesee kaiken muun alleen ja jossa lähes kaikki kulkee ”setä Samulin” pimeän taalakirstun kautta aina poliittisia nimityksiä myöten! Valitsijamiehetkin ovat vuosien saatossa äänestäneet vastoin lupauksiaan presidenttiä valitessaan, joten kysymykseni kuuluukin: Onko Yhdysvaltojen presidenttiys ostettavissa?

Läpikotaisin yritysmaailmassa korruptoitunut Donald Trump saattaa kuin saattaakin ostaa itselleen vallanhimossaan jatkokauden presidenttinä, mikä olisi todellinen ruoskanisku amerikkalaiselle demokratialle ja perustuslain sanalle.

Uusimmat

Fingerpori

comic