Mielipiteet

Onko puhe-elin nykyaikaa – saisiko seniorikansalainen vielä pöytäpuhelimen

Kuva: Seppo Pessinen
Kuva: Seppo Pessinen

CM-marketin kahvioon kokoontuu joka jumalan aamu soropille forssalainen ukkokööri muistelemaan menneitä ja moittimaan nykymenoa povitaskustaan

Lähes kaikki gubet ostavat kupin superhalpaa Saludoa. Eräs tutkii Ypäjägolffin varaustilannetta. Toinen heimoilee vastauksia päivän polttaviin asioihn luuristaan. Kolmannella papalla lasten lapset ovat asentaneet uusia ohjeistuksia kännyyn. Puhelin huutaa tilttiä.

Me seniorit emme oikein pysy kaikenlaisten asetusten perässä. Messengerit,Whats Apit, Ingstaramit, Tumburit, Snapcapit, Yoy Tubet ja Tvitterit ovat ufohommia.

Meitä maamme rakentaneita sodan käyneitä jälkeläisiä alkaa olla yhä enemmän vähemmän kuin vähemmän.

Meitsin muumioaikana telefoonit olivat sentään oikein kunnon puhelinvärkkejä. Niissä oli oikea ääni. Ei mikään bimbelibom. Nyt taskuista kuuluu erilaisia sinfonioita. Kenen Brahmsi soi?

Ja jos joskus ihmeääntäjä jää köökin pöydälle niin pallo on hukassa. Äkkiä kotiin josko joku on soittanut.

Ovat hyväkkäät keksineet vielä kaikenmaailman Teamsin. Kuka sitä oikeasti osaa käyttää.

Kaikenmaailman tuntemattomat lärvit puhuvat viisaita oikein kuvan kanssa. Aika harva seniori osaa.

Ovat hyväkkäät keksineet myös puhelinmaksun kaupassa. Sitä kun vilauttaa niin tavarat kassiin vilahtaa. En kyllä käytä, saati osaa. Mihinkähän ulkoavaruuteen nekin vähäiset ostosrahat liikahtavat.

Loppuviimeksi saanen kysyä, että saako niitä vanhoja pöytäpuhelimia vielä vai onko Eikka ostanut kaikki vanhat osakkeet .

Uusimmat

Fingerpori

comic