Mielipiteet

Onko se Kulmuni vai Saarikko?

Odottaako Annika Saarikkoa voitonmarssi vai pettymysten taival? Kuva: Mauri Ratilainen
Odottaako Annika Saarikkoa voitonmarssi vai pettymysten taival? Kuva: Mauri Ratilainen

Kumpi noista kahdesta Kepun puoluejohtoon pyrkivästä, Katri Kulmuni vai Annika Saarikko, vetää pidemmän korren, se selviää meille reilun kuukauden päästä Oulussa pidettävässä Kepun puoluekokouksessa.

Jos se on Annika, joka silloin vetää pidemmän korren, niin altistaako hän itsensä Kepun takavuosien naispuheenjohtajien surullisenkuuluisaan kaartiin? Vielä on hyvin muistissa, kun Anneli Jäätteenmäki joutui jättämään postinsa puheenjohtajana alle aikayksikön vuosisadan alussa.

Saman koki Mari Kiviniemi kahdeksan vuotta myöhemmin, kun hänen johdollaan Kepu koki ennätysmäisen vaalitappion. Mari sai politiikasta tarpeekseen ja nykyään hän kai johtaa Kaupan liittoa, jolla ei ole poliittisia murheita. Vaalitappiot eivät ole Kepua jättäneet minnekään ja tokkopa jättää nytkään.

Tämän jälkeen Kepun ohjat sai Katri Kulmuni jälleen miehisistä käsistä noin vuosi sitten, kun hän 50 000 tuhanteen yltävine koulutuksineen alkoi vetää Kepua. Valtiovarainministerin posti meni käsistä, mutta puoluejohtoaan hän yrittää varjella viimeiseen ”hengenvetoon” saakka.

Mikäli Annika valitaan Kepun johtoon, alkaa hänen valintansa ensilukemat näkymään samaan aikaan, kun Nasan Perseverance-mönkijä alkaa tavoittamaan Marsin pinnan joskus helmikuulla 2021. Luotaimen saapumiseen liittyy suunnattomia riskejä, mutta niin liittyy Annikan aloittamiseen Kepun saralla.

Mikäli hän tulee valituksi, mutta Kepun kannatus ei nykyisestä friskaannu, on Annikan poliittinen ”tähti” myös himmennyt. Siinä on myös vaarana se, että Kepun pysyvä kannatus jää pyörimään sinne 10%:n alapuolelle. Ehkä silloin muistetaan, milloin tämä se alkoi. Silloin, kun Perseverencen raketti ammuttiin Marsiin.

Uusimmat

Fingerpori

comic