Mielipiteet

Onko Suomi köyhä maa?

Kun kuuntelee opposition valituksia eduskunnassa luulisi, että keskivertosuomalainen kärvistelee köyhyysloukussa ja kärsii kohta nälkää,

Kun tarkastelee suomalaisten varallisuutta, niin tulee kyllä vähän toisiin aatoksiin. Täällä on aivan tavallisilla ihmisillä esimerkiksi yli puoli miljoonaa kesämökkiä, tai muuta vapaa-ajan asuntoa. Niiden hoitoon ja matkoihin kuluu satoja miljoonia euroja.

Tavallinen keskieurooppalainen pitää tällaista kahden asunnon omistamista todellisena ylellisyytenä, meillä se on lähes jokamiehenoikeus.

.

Täällä on harrastehevosia lähes 80 000. Koiria on kohta miljoona ja niiden ympärillä pyörii miljardibisnes. Harrastemoottoripyöriä on 300 000 kpl. Samoin harrasteautoja 50 000 kpl. Matkailuautoja lähes 50 000 ja asuntovaunuja 70 000 kpl.

Moottori- ja purjeveneitä satoja tuhansia, joista monen todella arvokkaita. Koulujen pihoissa lukuisia mopoautoja juuri niillä seuduilla, joissa on muutenkin lyhyet matkat ja hyvät liikenneyhteydet. Älypuhelin kuuluu jo pikkulasten vakiovarustukseen.

Siinä on melkoinen määrä rahaa kiinni erilaisissa vapaa-ajan harrastuksissa. Eikä kukaan näiden asioiden omistajista pidä itseään kuin aivan tavallisina keskivertokansalaisina.

Täällä on myös noin 700 000 metsänomistajaa. Maanviljelijöitä on alle 60 000, joten SAK:ssa on enemmän metsänomistajia, kuin MTK:ssa.

Tilastojen mukaan suomalaiset ovat lisäksi maailman kovimpia matkustamaan ja tekevät ulkomaille keskimäärin 1,7 kertaa ja kotimaahan 7,5 matkaa.

Lisäksi rahoitusvarallisuutta suomalaisilla on pankeissa ja osakkeissa 300 miljardia.

Ammattiyhdistys valittaa kuinka palkansaajat ovat joutuneet hallituksen riiston kohteeksi, vaikka yleinen palkkataso on koko ajan noussut sellaista kahden prosentin vuosivauhtia.

Keskiverto suomalainen käyttää tuloistaan kulttuuriin ja vapaa-aikaan suunnilleen 12 prosenttia, liikenteeseen 12, ruokaan 12, asumiseen 25, alkoholiin ja tupakkaan, vaatteisiin ja terveyteen kaikkiin noin 5 ja tietoliikenteeseen 2,5 prosenttia.

Joten ei tässä Kalle Keskiverto nyt aivan hätää kärsimässä ole, vaikka tietysti on ääripäitäkin molempiin suuntiin..

”Keskiverto kansalainen”


Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti