Mielipiteet

Oopperaa Forssassa

Elävienkuvien teatteri tarjoaa elämyksiä. Kuva: Seppo Pessinen

Olin muualla asuessani löytänyt Finnkinon Met-oopperat, ja oli riemastuttava yllätys tänne muutettuani, että Elävienkuvien teatterissa pääsen yhä katsomaan oopperaesityksiä maailmalta.

Sunnuntaina 17.2. oli vuorossa Milanossa esitetty Rossinin Varasteleva harakka, itselleni entuudestaan täysin tuntematon ooppera. Edellisellä kerralla en päässyt katsomaan Milanon esitystä, sillä se tapahtui 200 vuotta sitten.

Ooppera oli monin tavoin vaikuttava. Tarina tempaisi mukaansa ja yllättäviä juonikäänteitä ja dramatiikkaa riitti aivan loppuun asti. Näytös oli tekstitetty suomeksi, minkä vuoksi tarinassa pysyi kärryillä ilman italian kielen taitoa ja perehtymättä edeltä käsin teokseen. Oopperassa oli upeita roolisuorituksia, ja pidin kovasti kaunisäänisestä sopraanosta. Kuoro oli mahtipontinen! Kiinnitin myös huomiota taidokkaaseen puvustukseen. Marionettinuket toivat kiehtovan lisän, ja oli kiinnostavaa seurata nuken käsittelijöiden työtä lavalla.

Esityksen kruunasi upea harakka, pitkäraajainen ilma-akrobaatti, jonka lintumainen liikehdintä ja köyden kanssa kieppuminen oli taiturimaista.

Elävienkuvien teatterin ohjelmiston mukaan seuraavat oopperaelämykset ovat Tsaikovskin Patarouva 10.3. ja Verdin La Traviata 31.3. The Royal Operasta. Videotallenteen kautta pääsee näkemään myös lähikuvia oopperasta, kuten ilmeitä ja puvustuksen yksityiskohtia.

Varasteleva harakka -näytöksen yleisönä oli 14 katsojaa. Tyhjät tuolit surettivat, koska uskon, että Forssassa on enemmän ihmisiä, jotka olisivat nauttineet esityksestä. Ehkä kerran voisi käydä kokeilemassa ja muodostaa oman mielipiteensä?

Anneli Penttinen

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti