Mielipiteet

Opekin on uuden edessä!

Etäkoulua on käyty noin kuukausi eikä kukaan varmaankaan vielä lukukauden alussa voinut edes aavistaa, että näin tulee käymään!

Minulla ei ole tapana neuvoa hammaslääkäriä, miten hänen tulee toimia tai kun vien auton huoltoon, niin luotan silloinkin että ammattilainen osaa asiansa. En myöskään lähde opastamaan leipuria, kokkia, maalaria jne.

Opettaja on hänkin oman alansa ammattilainen, joka on muiden tavoin uuden tilanteen edessä, mutta hän ei ole todennäköisesti saanut juurikaan koulutusta tällaisessa yllättävässä tilanteessa toimimiseen!

Opettajalle tulee myös antaa työrauha ja olen täysin varma opettajan työtä itse tehneenä ja sitä edelleen läheltä seuraavana siitä, että jokainen yrittää nytkin tehdä parhaansa! Toki tavoitteisiin pääsemiseksi voidaan ja saakin mielestäni käyttää erilaisia metodeja, alustoja ja oppimisen tapoja ja aivan kuten lähiopetuksessakin, jokaisella on myös oma persoonallinen tapansa opettaa.

Vanhemman tehtävä on osaltaan huolehtia siitä että lapsi ja nuori tekee ne tehtävät jotka opettaja on hänelle antanut ja kodin pitää myös kantaa vastuunsa että näin tapahtuu.

Opettaja on usein ”puun ja kuoren välissä”, koska koti asettaa paineita yhtäältä ja esimiehet toisaalta siihen, mitä pitäisi tehdä ja miten toimia!

Hienoa olisi, että enemmän tukea tulisi molemmista suunnista tämän tärkeän työn tekemiseen. Oleellista on, että niin opettajat kuin koditkin hoitavat omat tehtävänsä sekä velvollisuutensa ja yhteydenpito saadaan toimivaksi niin, että huoltaja ottaisi tarvittaessa mieluiten yhteyttä suoraan opettajaa,n joka on omalta osaltaan vastuussa hänen lapsensa tai nuorensa oppimistuloksista.

Parempaa kevättä odottaen ja toivottaen:

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic