Mielipiteet

Ovatko nuoret oikeasti huolissaan? Taitaa olla enemmän joidenkin tiettyjen poliittisten piirien kehittämä pelottelu maailmanlopusta, jolla yritetään hankkia nuoria äänestäjiä

Jääkö ilmastohuoli teoissa banderollien asteelle? Kuva: Lassi Puhtimäki
Jääkö ilmastohuoli teoissa banderollien asteelle? Kuva: Lassi Puhtimäki

Väitetään, että erityisesti nuoriso olisi huolissaan maapallon saastumisesta. Miten paljon siinä piilee totuutta? Kun näytettiin kuvia koulun päättäjäispäivän ja muiden juhlien ja viikonloppujen jälkeisestä kaupungista,olivat kadut ja puistot täpötäynnä kaikenlaista muovi-, ym. roskaa aivan mielettömästi. Rannoilla kelluivat pullot ja purkit vedessä.

Koulun välitunnilla käydään marketissa ostamassa cocista muovipullossa ja energiajuomaa peltipurkissa, jotka harvoin päätyvät käytön jälkeen kierrätykseen.

Ei ole enää muotia käydä illalla urheilukentällä, vaan istua kavereiden kaa käyttämässä sähköisiä tietokoneita (jotka pitää vaihtaa uusiin heti, kun malli vaihtuu) ja juomassa energiajuomaa, tai kruisailemassa mopoilla tai muilla vehkeillä ympäri kyliä.

Onkohan koskaan ennen nuoriso käyttänyt niin paljon halpisvaatteita, jotka parin käytön jälkeen menevät roskiin?

Heti kun on mahdollista, ollaan valmiit matkustamaan ulkomaille ilman huolen häivää.

Joten kukahan sen on keksinyt, että erityisesti koko nuoriso olisi huolissaan? Taitaa olla enemmän joidenkin tiettyjen poliittisten piirien kehittämä klisee ja pelottelu maailmanlopusta, jolla yritetään hankkia nuoria äänestäjiä.

Uusimmat

Fingerpori

comic