Mielipiteet

Pääsiäiseksi se tuli

Vanha mutkainen, asukkaita aina palveleva tie, jo vanhuuttaankin uurteinen ja kuoppainen kylänraitti koki uutuuden tuulet pinnallaan. Aluksi se sai kiviainesryöpyn ja lopuksi ”karhu” heräsi pitkältä talviuneltaan. Se halusi tulla ”lempeästi iholle” kuin joskus ennen! Voisi verrata saunojaan, joka pehmeällä vihdalla pintojaan hyväilee. Näin sen moni tienkäyttäjä varmasti kohdallaan koki.

Pääsiäiseksi se tuli! Ensin tielle levitettiin kiviainesta (Se saisi olla murskesoraa, koska kalliomurske rikkoo renkaita. Tämän on moni kokenut).

Sitä ajettiin useampi kasettikuorma, mutta lisääkin olisi saanut olla. Tästäkin määrästä on tyytyminen. Ei ain hyvää mahan täydeltä. Ja aikakin on niukan politiikan aikaa. Sitten se iso karhu pani ranttaliksi, temmelsi aikansa ja erittäin hyvää tuli. Mutkainen tie ei kyllä oijennut, mutta uurteinen, kuoppainen pinta siloittui, jo nuortui kuin saunojan hipiä.

Nyt tielle tulee vielä liuostus, joka pitää tien pinnan kostean nihkeänä, näin ymmärsin.

Ajoin tietä ennen pääsiäistä autolla ja polkupyörällä. Kummatkin kiittävät ja niin me tien käyttäjätkin. On ollut tienhoitoa kohtaan tietenkin myös kritiikkiä kuin pitääkin. Pahimmat hetket olivat, kun lumipyryt osuivat paikallisesti kohdalle.

Sitten ne pahat liukkaat perään. Postinkin piti kerran jättää kierros kesken. Onneksi ei tainnut onnettomuutta tulla? Kritiikkiä oli niin minulta kuin muiltakin, mutta nyt se kääntyi jyrkästi kiitokseksi. Minun lisäkseni muut tienkäyttäjät yhtyvät hyvään työhön ja antavat myös kiitosta koko tiimille. Toki hyvää työtä tulee jatkaa ammattitaidolla. Pidetään tiukka mutta ystävällinen asenne.

Tien kunnon nopea heikkeneminen johtui sateisesta säästä ja raskaasta puutavara-ajosta. Nykyiset autot ovat isoja eivätkä sovellu Heinämaantien runkorakenteisiin. Vastaisuudessa olisi suoritettava telausta eli keveimmillä autoilla vaikkapa vastustien laitaan. Niin, tämä herättää taas autoilijat, kun on hankittu kallis kalusto, mutta jos tie kerran tuhotaan, niin korjauskin on kallis. Jätän tältä osin asian päättäjien harkintaan.

Muuten nyt olisi konemiehille ojankaivuuta Heinämaantien ojissa. Tehkää tarjouksia. Ojat pitäisi kyllä perata, varokaa kaapeleita.

Sanon omasta ja tienkäyttäjien puolesta valoisaa ja hyvää kevättä. ”Kyllä me tästäkin selvitään.”

Uusimmat

Fingerpori

comic