Mielipiteet

Päättäjät polulle!

Tavalliset tallaajat ovat jo vuosien ajan vaeltaneet Saaren kansanpuistossa.

Ehkä joskus on ollut kauniita näkymiä mm. Suujärvenharjulta eli Järviharjulta sen harjun rantoja nuoleviin vesiin. Mutta ne ajat ovat menneiden vuosien luksusta. Nykyään ei pahemmin näe vettä harjulta enää oikeastaan kummallakaan puolella, siis Suujärveä tai Määrlammia.

Kuusenkarahkat valloittavat harjun rinteet totaalisesti. Eikö ole kunnilla tai kaupungilla työttömiä tekijöitä raivaamaan niitä rinteitä? Työkaluja varmaankin löytyy.

Julkisuudessa näkee kyllä väitettävän, että koko Suomessa on ihan kaamea työvoimapula. Luultavasti päättäjät eivät havaitse omia työttömiä, heitä voisi kouluttaa tekemään mitä vaan. Ehkä se on hienompaa ottaa ulkomaalaisia töihin ja kyykyttää omia kansalaisiaan.

Joten, jos ei muuta työvoimaa ole, voisiko tässä asiassa kääntyä vaikka näiden sorrettujen eläkevaarien puoleen. Siinä samalla voisi muistella ”nuoruuden savotoita” melkein Päätalon tapaan.

Jos vaikka päättäjät sitten poistaisivat sen Lipposen kuuluisan eläkeindeksinkin pois. Sehän ei tietenkään ole kuntien asia, mutta tulipahan mainittua tuokin.

Kuuset ovat pieniä ja niitä ei tarvitsisi raahata siitä mihinkään. Parissa vuodessa maatuisivat paikalleen, tulisi ravintoa rinnekasveille samalla. Voisi tietenkin muutakin puuta kaataa vähemmäksi, liika on liikaa paitsi palkoissa.

Mutta tietenkin päättäjien olisi ensin omin pienin/suurin silmin nähtävä tämä kyseinen tilanne ja tehtävä omat päätöksensä.

Joten suositellaan patikkaretkeä Tammelan ja Forssan päättäjille Saaren kansanpuistoon.

Siellä Raanpään nuotiopaikalla olisi muutenkin hyvä makkaran ja kahvin kera unohtaa kaikki poliittiset lehmänkaupat ja nauttia luonnosta ja sen antimista. Maisemista etenkin. Jos siellä vaikka silmät avautuisivat ja tavallinen ihminenkin tulisi mieleen.

Kunnallisvaaleja ei ole kai juuri nyt läheisyydessä, mutta nekin tulevat aikanaan. Me tallaajat sitten muistetaan ansiokkaat päättäjät ja saavat jatkaa valitsemallaan uralla valtuustosaleissa.

Siellä harjulla voi kävellä nyt talvellakin, aina on joku tallannut polun auki.

Joten siitä vaan tutkailemaan tilannetta. Ottakaa onkeenne!

Yksi taas monien puolesta

Uusimmat

Fingerpori

comic