Mielipiteet

Päättäjien vastuu kansanpuistosta!

Olen huolissani Saaren kansanpuistoa koskevasta keskustelusta. Kuka haluaa suojelualueen; siis rytökorven, jossa ei saa tehdä muuta kuin katkoa poluille kaatuneita lahokoivuja ja kelohonkia.

Tästä esimerkkinä Kaukolanharjun näkötornille menevät reitit.

Erik von Frenckell aikoinaan Saaren kartanon isäntänä ajatteli nähtyään tämän Lounais-Hämeen Helmeksi nykyisin koetun alueen poikkeuksellisen maisemakokonaisuuden, että ”tästä täytyy kaiken kansan voida nauttia”!

Saaren kansanpuisto siirtyi Lounais-Hämeen Kotiseutu- ja Museoyhdistyksen vuokra-alueesta 1980-luvulla Tammelan ja Forssan omistukseen.

Vuokra-ajan yhdistyksen aktiivit, talkooväki ja muut puistoalueesta kiinnostuneet huolehtivat varsinaisen puiston kunnosta ja metsänhoitoyhdistys (näin olen ymmärtänyt) metsäalueesta.

Metsäalueesta on huolehdittu mielestäni hyvin (olen kulkenut siellä n. 50 v).

Alue kokonaisuutena on ollut hyvin suosittu retkeilykohde vuosikymmenten ajan.

Mikäli puistoa ei hoideta puistojen vaatimalla tavalla eikä metsiä niiden vaatimalla tavalla, niin kuka vastaa esim. ukkosmyrskyn kaatamasta lahokoivusta retkeilijöiden niskaan ja aiheutuvista vammoista (suojelupäätöksen tehneet??).

Onko alueelle tultaessa varoitus: Kulkeminen omalla vastuulla!!

Evätäänkö liikuntarajoitteisten mahdollisuus saapua puistoon??

Lounais-Hämeessä meillä on jo kaksi kansallispuistoa, siellä Metsähallitus aivan toisin resurssein pyrkii huolehtimaan turvallisuudesta ym. Myös kävijät edustavat aivan toisenlaista porukkaa kuin kansanpuistossa kävijät, jonne pääsee pyörätuolilla, lastenvaunuilla ja vaikka uimasillaan nauttimaan lounaishämäläisestä luonnosta ympäri vuoden.

Uusimmat

Fingerpori

comic