Mielipiteet

Paha ei poistu vaikenemalla

Epäuskoisena olen seurannut uutisointeja, kuinka viranomaisia syyllistetään vihapuheesta, kun tuovat julki esim. Oulussa tapahtuneita raiskauksia ja lasten hyväksikäyttöjä. Muutenkin maahanmuuttokriittistä keskustelua yritetään kieltää vedoten vihapuheeseen. Mm. facebook asettaa julkaisukieltoon henkilöitä, jotka kirjoittavat maahanmuutosta ongelmista. Tilejä on jopa suljettu kokonaan.

Kokoomus ja vihreät ovat esittäneet vihapuheen sanktioiden kiristämistä. Tarkoittaa sananvapauden rajoittamista ja sensuuria. Samoja keinoja käytettiin -30 luvun Saksassa ja Neuvostoliitossa. Myös Pohjois-Korea on kunnostautunut sananvapauden rajoittamisessa. Ei voi olla niin, että joku asia yritetään piilottaa kieltämällä siitä puhuminen. Asioista, vaikeistakin, tulee ja täytyy voida puhua vapaasti.

Paha ei poistu myöskään päitä silittämällä. Rangaistusten tulee olla niin kovia pelotteita, että sillä estetään ainakin osa rikoksista. Empatia kyvyttömälle ja narsistiselle raiskaajalle uhrilleen aiheuttamat traumat ovat yhdentekevä sivuseikka.

Maassa laittomasti oleva, rikoksiin syyllistynyt, tulee karkottaa välittömästi siihen maahan, mistä on Suomeen tullut. Myös jo saatu kansalaisuus tulee voida peruuttaa.


Jarmo Kalliola
, PS
eduskuntavaaliehdokas Hämeen piiri

Uusimmat

Fingerpori

comic