Mielipiteet

Paha juttu jos ruoka loppuu

Kartanokeskuksesta lähti ensin ruokakauppa ja apteekki siirtyy asiakasmäärien perässä muualle. Kuva: Tapio Tuomela
Kartanokeskuksesta lähti ensin ruokakauppa ja apteekki siirtyy asiakasmäärien perässä muualle. Kuva: Tapio Tuomela

Lehtikirjoitusten mukaan näyttää ihan siltä, että vanhoilta ihmisisltä loppuvat ruoka ja lääkkeet, vaikka asuvat ihan keskellä kaupunkia.

Kartanokeskus sulki ruokamyymälänsä ensin. Talsoilan K-ruokakauppa teki samoin ja Kartanokeskuksessa oleva ”minun apteekkini” seuraa ruokakauppojen esimerkkiä ja siirtyy isommille apajille kilpailemaan asiakkaista toisen apteekin kanssa.

Entisenä yrittäjänä on tullut mieleen syyt, miksi edellä mainitut yrittäjät joutuvat niin tiukoille, että sulkeminen on se viimeinen vaihtoehto. Kun oikein perusteellisesti hieroo aivonystyröitään, päätyy kysymään: onko ruoanjakokauppojen oltava auki aamuvarhaisesta iltamyöhään? Pitkä aukioloaika kuluineen verrattuna pienehköön myynnin määrään on huono yhtälö, kun saman myyntimäärän voisi myydä lyhyemmässä ajassa. Onneksi kesäaikana avoinna oleva tori on toiminut paikkaajana ruokaostoksissa.

Eikö yksi ahkera kauppiaspariskunta apulaisineen olisi voinut hoitaa Talsoilan ja Kartanokeskuksen ruokakauppoja pitämällä toista auki aamupäivällä ja toista iltapäivällä? Myymäläkalusteet ja kylmäkalusteet ovat, tai ainakin olivat jo valmiina.

Olisi luultavasti asiakkailtakin löytynyt joustoa kaupassakäyntiaikoihin vaihtoehtona sille, kun joutuvat noutamaan hankalan matkan päästä taloustarvikkeitaan. Hankalana matkana pidän taksille liian lyhyttä ja kävelylle ruokakassien kanssa liian pitkää matkaa.

Kartanokeskuksen runsaista neliömääristä luulisi hyvällä suunnittelulla saavan aikaan vaikka minkälaisia myymälöitä ja konttoreita. Komea pyöreä tornikin olisi jo valmiina näköalakahvilalle.

Uusimmat

Fingerpori

comic