Mielipiteet

Paikko

Yllä mainittu otsikko kuuluu keilailun termistöön. Kun kaikki keilat eivät kaadu ensi yrittämällä, niin tehdään toinen yritys, paikko. Näin meneteltiin 17.8 pidetyssä valtuuston kokouksessa. Edellisestä valtuuston kokouksesta oli tehty valitus muotoseikkoihin liittyen. Valitus saatiin mitätöityä tekemällä uusi päätös. Näin helppoa se joskus on.

”Paikko”kokouskaan ei mielestäni täyttänyt kaikilta osiltaan laillisuuden määritelmää. Eikä ollut muutoinkaan kaikilta osiltaan hyvän tavan mukainen.

Forssalaisen päätöksen teon yhtenä ongelmana on asioiden yksipuolinen valmistelu, ennalta sovittu lopputulos. Lisäksi meillä osa luottamusmiehistä samaistuu virkamiehiin, mikä ei ole asioiden hoidon kannalta hyväksi, eikä palvele asioiden avointa ja demokraattista käsittelyä.

On myös arvosteltu eri tahoilta valtuustoaloitteiden tekijöitä näpertelyihin syyllistymisestä. Joidenkin valtuutettujen on pakko toimia aloitteiden kautta sekä julkisen sanan välityksellä. Erään valtuutetun toiminta kevyenliikenteen väylien parantamiseksi aloitteiden muodossa on varmaankin oikeutettu tapa saada asiansa kuulluksi. Jotkut keräävät nimilistoja saadakseen asiansa eteenpäin (Ruostejärvi ym.) Joillekin riittää suora yhteys esittelijöihin.

Kaikkien kuntalaisten, talouselämän ja valtuutettujen kuuleminen tasavertaisesti on demokratian, tasa-arvon sekä kehityksen kannalta ensiarvoisen tärkeätä. Kansalaisten mielipiteet (veronmaksajat) pitää olla meillä päätöksen teossa ohjenuorana.

Uusimmat

Fingerpori

comic