Mielipiteet

Pakkopalauttaminen takkuilee – Tietyt valtiot eivät ota vastaan pakkopalautettavia kansalaisiaan

Pakkopalautuksessa käytetään harvoin mutta tarpeen vaatiessa käsirautoja. Kuva: Tapio Tuomela
Pakkopalautuksessa käytetään harvoin mutta tarpeen vaatiessa käsirautoja. Kuva: Tapio Tuomela

Suomi haluaa jatkuvasti käännyttää kotimaihinsa henkilöitä, joille ei ole myönnetty oleskelulupaa. Lisäksi karkotetaan rikoksiin syyllistyneitä.

Yleensä maasta poistaminen sujuu rauhallisesti. Eräät henkilöt kuitenkin kieltäytyvät lähtemästä sovinnolla. Näitä pakkopalautettavia yritetään sitten raudoissa ja pakkopaidassa palauttaa. Eräät valtiot eivät ota vastaan pakkopalautettavia kansalaisiaan. Pakkopalauttaminen on tietysti vastenmielistä, etenkin mikäli kyseessä on vain käännytys.

Yleisesti ottaen on luonnollista, että valtioiden tulisi aina päästää omat kansalaisensa takaisin. Minne muualle ne pakkopalautettavatkin luovutettaisiin?

Asia on nyt entistä ajankohtaisempi, kun eräät suomalaiset haluaisivat estää Al-Holin naisten paluun Suomeen. Perustuslain mukaan heitä ei tietenkään voi estää kotiin tulemasta. Useat haluaisivat riistää lapset äideiltään ja jättää äidit sinne. Mielestäni lapset ja äidit tulisi heti muitta mutkitta hakea pois. Äidit tulisi sijoittaa töihin ”tavallisten” ihmisten joukkoon ja lapset tarhaan tai kouluun. On naurettavaa väittää näiden miesten perään lähteneiden naisten olevan jonkinlainen turvallisuusriski.

Uusimmat

Fingerpori

comic