Mielipiteet

Palautetta Ilkka Konoselle

Ilkka Kononen, kiitos vastauksestanne (FL 10.4.). Historian poliittisista virtauksista puhuttaessa emme saa unohtaa natsismin vastavoimaa. Löydätte työpaikaltanne ranskalaisen professori Courtoisin toimittaman teoksen nimeltä Kommunismin musta kirja. Siinä käydään taustoineen läpi esim. Stalinin puhdistukset, Kiinan kulttuurivallankumous ja Kambodzan kansanmurha.

Media ei kuitenkaan mässäile näillä hirmuteoilla päinvastoin kuin toisen maailmansodan hävinneiden osapuolien rikoksilla, vaikka näiden vastenmielisten tekojen mahdollistaneiden ajatusmallien kaiut vaikuttavat nykyajan aatevirtausten taustalla. Termi ”stalinisti” ei ole median leimakirveenä käyttämä sana.

Myös suruttomasti käytetty termi ”persu” on uudissana. Sen ainoa tarkoitus on saattaa tietyn poliittisen näkemyksen kannattaja naurunalaiseksi alakouluhuumorin tasoisella mielleyhtymällä.

Suvaitsevaisten metodi on ujuttaa tunteet mukaan keskusteluihin ja päätöksiin, joissa tarvitaan rationaalista ajattelua. Käytännön menetelmiä ovat esimerkiksi tuttavallisuus, suostuttelu ja ilmeisen kiusallisten tosiasioiden sivuuttaminen tunnepohjaisella vähättelyllä.

Mielestäni tasavalta tarvitsee ennen kaikkea tervettä järkeä. Se on kadonnut Brysselin suuntaan kilpaa kumartavilta poliitikoiltamme jo kauan sitten, ja hinta on hirvittävä. Uusi lastensairaala rahoitettiin osaksi kansalta kerättyjen varojen turvin, tieverkko rapautuu käsiin ja koulutusleikkaukset tuntuvat vielä kauan ja kipeästi. Budjetista höylätyt varat on suunnattu ainakin osittain, uudistermiin turvautuakseni, toiveikkaan maahanmuuton joskus tulevaisuudessa mahdollisesti realisoituviin tuloksiin.

Natsien (Gestapo) ja kommunistien (NKVD) tapana oli jahdata toisinajattelijoita. Olemme liukuneet kohti kontrolliyhteiskuntaa, sillä sananvapautta on häivytetty tarvittaessa purukumin tavoin venyvän vihapuheen käsitteen suojaan. Orwellin sanoin kaikki ovat tasa-arvoisia, mutta toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. Suvaitsemattomuus voi maassamme hyvin, sillä esim. humanitaarisesta maahanmuutosta puhuttaessa on vuosien ajan ollut vallalla vain yksi oikea mielipide. Toisinajattelijoita on demonisoitu järjestelmällisesti.

Isänmaallisuutta ja kansallismielisyyttä on toiminta tasavallan kulttuurin, perinteiden, talouden ja kansalaisten hyväksi. Käsityskykyni on varmasti vajavainen, sillä en ymmärrä, miten pahimmassa tapauksessa luku- ja kirjoitustaidottomien, täysin vieraasta kulttuurista tulevien ihmisten tuominen keskelle modernin työelämän vaatimuksia voi olla tasavallan etua palvelevaa toimintaa.

Kaikella ystävyydellä

Uusimmat

Fingerpori

comic