Mielipiteet

Paljon porua pienistä – Keskitytään antamaan toisillemme enemmän energiaa ja positiivisuutta sen viemisen ja haukkumisen sijaan

Torin koirakiellosta syntyi polemiikki. Kuva: Tapio Tuomela / FL
Torin koirakiellosta syntyi polemiikki. Kuva: Tapio Tuomela / FL

Forssan Lehden Lyhyissä on havaittavissa yhä entistä enemmän mielensä pahoittamista, varsinkin pienistä asioista. On kesä ja kaikkea kivaa, mutta siitä huolimatta moni asia nähdään vain negatiivisuuden linssien läpi. Meneekö meillä oikeasti näin huonosti, että jopa kaupunginjohtajan uimahousuista ja yksittäisistä koirista torilla saadaan valituksen aiheet?

Liekö koronan ja helteen syytä, että joittenkin ihmisten päätä kiristää. Tämä heijastuu kokemukseni mukaan myös asiakaspalvelutyöhön asiakkaiden töykeytenä. Mihin katoaa se toisen kunnioitus, kun joku alkaa huutamaan saatikka haukkumaan työtään tekevää asiakaspalvelijaa?

Jos on sanottavaa niin se on toki oikeus sanoa, mutta itse miettisin ennen suuni avaamista tai negatiivisen palautteen kirjoittamista, miten sen teen ja onko kyseinen asia todellakin tärkeä. En juuri koskaan koe, että minut olisi oikeutettu huutamaan tai pahoittamaan toisen mieli haukkumalla ikävästi.

Oletteko koskaan miettineet, kuinka paljon nopeammin monet systeemit palvelisivat ja toimisivat ilman näitä resursseja vieviä, ”lillukanvarsiin” takertuvia tapauksia? Nykyään myös sosiaalinen media tarjoaa helpon alustan oman pahan olon ja negatiivisten kokemusten purkamiselle. Ennen tällainen kulttuuri ei olisi edes onnistunut jo johtuen vähemmän hektisestä elämäntyylistä ja viestintäkanavien suppeammasta määrästä. Silti kuitenkin hyvin pärjäsimme.

Keskitytään siis antamaan toisillemme enemmän energiaa ja positiivisuutta sen viemisen sijaan. Se on huomattavasti tärkeämpää ja joskus jopa haastavampaa kuin negatiivisuuden jakaminen. Hyvällä hengellä pääsemme paljon pidemmälle ja parempiin tuloksiin.

Parempaa kesää kaikille!

Uusimmat

Fingerpori

comic