Mielipiteet

Paljon puhetta vähän villoja

EU:n tosiasiallinen johtaja Merkel on todennut, että monikulttuurisuus ja tulijoiden mukautuminen valtaväestön kulttuuriin (integraatio) ovat epäonnistuneet. On ollut kolme vuotta aikaa korjata vuoden 2015 erehdys, josta hän on niin ikään todennut, ettei invaasio saa toistua. Merkel toimii kuin EU – paljon hyviä aikomuksia, vähän tekoja. Sen sijaan, että olisi paikattu vuotavat ulkorajat, hän käytti viimeksi Eurooppa-neuvostonkin aikaa oman asemansa pönkittämiseen.

Kyseessä oli riita oman hallituksen sisäministerin kanssa siitä, voiko Baijerin poliisi toimia Saksan lain mukaisesti ja estää maahantulokiellossa olevien turvapaikanhakijoiden tulon. AfD:n johtaja sanoikin puheessaan parlamentissa, että kun ”avointen ovien kansleri” huomaa vuodon virka-asuntonsa katossa, hän kutsuu taas EU:n koolle, jotta saadaan eurooppalainen ratkaisu (youtube alexander gauland 4.7.18). Saksan valtiollinen kanava ARD näytti EU-kokouksen lopun, kuinka Merkel meni pelastusrintaman Juha Sipilän kainaloon. Yhtään konkreettista toimenpidettä ei saatu sovittua.

On tiedossa, että Välimeren ylittäjistä enintään 5 % on pakolaisia, mutta loputkin haluavat päästä kotoutusteollisuutemme kautta sosiaalitukiemme ääreen. Ruotsissa arviolta 60 % sosiaalituella elävistä on ulkomaalaisia, Norjassa 50 % ja Tanskassa 40 %.

Suomen viranomaiset ilmoittivat, etteivät osaa laskea maahanmuuton kustannuksia. Saksassa osataan. Kustannus valtiolle jokaisesta pakolaisesta elinaikanaan on 450 000 euroa. Summa saattaa olla isompikin, monien uusien pitkäaikaistyöttömien vuoksi. 13 % pakolaisista on työelämässä, useimmat harjoittelijana tai apulaisena, sillä 59 % ei ole käynyt mitään koulua loppuun ja luku- ja kirjoitustaidottomien määrä on suuri (Neue Zürcher Zeitung 15.9.2017).

Jos kysymys olisi vain rahasta, ihmiset eivät ehkä hakisi turvaa ”ääripuolueista” (FL 30.7.). Eniten huolestuttavat vieras ideologia käytänteineen ja niiden aiheuttama epävarmuus omasta ja lasten tulevaisuudesta islamin siirtomaassa, Euroopassa.

Ruotsi jatkaa v. 1975 valtiopäivillä päätetyn monikulttuurisuuden tiellä ja saavuttaa v. 2060 välitavoitteen; kantaruotsalaiset jäävät vähemmistöksi (samnytt.se 28.7.).

Suomen pitää itse päättää, millaisen maan jätämme jälkeläisillemme. Ei jätetä päätöstä EU:lle ja YK:lle. Italialainen offshore-tukialus näytti, miten Frontexin olisi pitänyt toimia alun pitäen. Se pelasti kumilautallisen muslimimiehiä Libyan aluevesien tuntumasta Libyan satamaan (kansalainen.fi 31.7.). Tällä mallilla laiton tulo loppuisi viikossa. Mutta sitähän ei toivota?

Timo Helin

Forssa


Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti