Mielipiteet

Palvelutko väen vetovoimana?

Someron monitoimihallia on mielitty remontoida.

Laajalti tunnettua lienee Someron imago ”musiikin mekkana” sekä liikunnallisesti aktiivisine kuntapäättäjineen, joiden mietteissä juuri nyt pyörii uuden liikunta/urheiluhallin mahdollinen rakentaminen? Samanaikaisesti päättäjät miettivät yhdessä yrittäjien ja virkamiesten kanssa, ”millä konsteilla jo vuotuisiksi muodostuneet muuttotappioluvut saataisiin käännettyä positiivisiksi”.

Amerikkalainen liikuntaguru Cooper julkisti jo mlleniumin vaihteessa tutkimuksensa tulokset, jotka yksiselitteisesti toteavat mm seuraavasti: ”Jokainen liikuntaan satsattu taala tuo pitkällä tähtäimellä 6 taalaa säästöä säästyneinä liikunta- ja tukielinten terveydenhoitokuluina.”

Viitaten ylläolevaan Cooperin tutkimukseen toivon omalta osaltani, että Someron kaupungin päättäjät päättävät Somerolle urheilukentän viereen uuden liikunta/urheiluhallin rakentamisesta säästäen myös nyt käytössä olevan vanhan hallin uimahallin vieressä muihin aktiviteetteihin.

Hallin mallia voi käväistä hakemassa vaikkapa Sonkajärveltä, jonka rakentamista aikoinani siellä kannatin. Se on niin kutsuttu ”täysmittainen halli” kaikille peleille. Sonkajärven kunta ei häpeile näyttää hallia, sillä siitä on tiettävästi otettu mallia aina ulkomaita myöten Eukonkannon MM-kisojen kisahallinakin.

Liikuntahalli saattaa kuin saattaakin kääntää muuttovirran Somerolle positiiviseksi, mikä parastaikaa on kovasti päättäjien ”mietintämyssyjen” alla, mutta tähän hallipäätökseen ei tarvittane kummoisia ”propellipipoja” vaan uskallusta uusiutua, sillä ”vain muutos on pysyvää!”

Raimo Rönkkö

Uusimmat

Fingerpori

comic