Mielipiteet

Parempaa elintasoa etsimässä

Milla Vaha kirjoittaa (FL 9.11.), että Suomesta on lähtenyt ihmisiä ulkomaille etsimään parempaa elintasoa. Näin varmasti on, mutta he eivät ole mitenkään verrattavissa viime vuosina Suomeen tulleisiin ihmisvirtoihin. Suomalainen meni töihin oma passi taskussa. Työnteon kautta hankki parempaa elintasoa. He eivät mennet elämään kohdemaan sosiaalitukien varassa tai vaatineet pullaa ja asuntoa vastikkeetta.

Nämä varsinkin vihervasemmiston esittämät vertaukset suomalaisiin ja suomalaisten tekemisiin vuosisadan alussa alkaa olemaan todella kuluneita fraaseja. Terä on tylstynyt jo aikaa sitten.

Olen aiemmin ollut myönteinen työperäiseen maahanmuuttoon mutta muuttanut mielipidettä jyrkästi vastaan syystä että työperäisen maahanmuuton ainoa tarkoitus ja sen salliminen nykyisessä mitassa on luoda Suomeen halpatyövoimamarkkinat. Työstä maksetaan niin pientä korvausta, että sillä ei elätä edes itseään saatikka perhettä. Nämä ihmiset joutuisivat joka tapauksessa elämään yhteiskunnan tukien varassa.

Siirtolaisuuden syy, varsinkin Afrikassa, löytyy väestöräjähdyksestä. Afrikan väkiluku kasvaa 20 miljoonalla henkilöllä vuodessa. Siellä ei tilanne parane vaikka tuo määrä ihmisiä tuotaisiin vuosittain Eurooppaan. Sen sijaan Euroopan talous romahtaa ja se Eurooppa, jonka nyt tunnemme, tuhoutuisi. Siksi toimenpiteet tulisi kohdistaa sinne, mistä nämä ihmiset lähtevät.

Suomessa tulisi keskittyä työllisyyteen ja koulutukseen. Koulutuksesta on tällä hallituskaudella vähennetty aivan liikaa. Forssan kaupungin aikeet leikata vielä lisää vie nuorten tulevaisuudelta pohjaa. Koulutuksen kautta voidaan kehittää yhteiskuntaa edelleen. Myös vanhustenhuolto pitää saada paremmalle tasolle mitä se nyt on. Taattava arvokas ja inhimilliset olosuhteet heille jotka tämän maan ovat rakentaneet.

Jarmo KalliolaForssan seudun PS (vpj)

Uusimmat

Fingerpori

comic