Mielipiteet

Pärjätään omillamme

Voi Alpo (FL 6.2.), mikä liet sudenteettisavolaisia, kun noin helposti olet myymässä meitä hämäläisiä ja varsin tammelalaisia Turkuun.

800 vuotta ruotsalaiset veivät kaiken minkä irti saivat Itämaalta. Erityisesti se koski ruotsalaisen aateliston läänityksiä, Mustiala, Saari, Jokioinen ym. Olisimme tainneet välttyä 1918 draamaltakin, jos ei vakituisilta asukkailta olisi riistetty feodaaliyhteiskunnan perinnettä, kaikki pois eikä mitään jätetä.

Mitä Wahrenin perintöön tulee, sama jatkui edelleen.

Täällä vaan Härkätien varrella tuotettiin turkikset, kalat ja riistat turkulaisen kauppiaitten ja porvareitten elannoksi ja voitoiksi Ruotsin maalle.

Isoviha ja suurjako pisti jokaisen Tammelan kylän asukkaan polvilleen ja osin maan poveen.

Suunta Turkuun olisi hämäläisen heimon kuolinisku.

Kyllä täällä vielä ”toimeen tartutaan”. Pyydän kaikkia tulevia vaaliehdokkaita, jokaista lounaishämäläistä ihmistä, jotka näinä hämmennyksen aikoina lienevät yhtä mieltä siitä, että täällä on hyvä elää ja olla, varsinkin maaseudulla, tarttumaan toimeen.

Omilla keinoilla, maatalouden jatkuvuus, huolenpitäminen omaisista, loistavasta luonnosta ja kaikista”kanssahämäläisistämme”, kyä mei pärjätään omillamme. Ei täsä tartteta mittää luistelumiähiä neuvoo!

Sirpa Rauhala

Uusimmat

Fingerpori

comic