Mielipiteet

Parkkipaikoista

Forssan kaupunkialueella kiinteistöjen rakentaminen ja alueiden muuttuminen on saanut autoilevat kansalaiset huolestumaan, koska parkkipaikkoja ei enää löydy riittävästi. Täytyisi tehdä järkevä suunnitelma niiden lisäämiseksi. Tällaisia tilanteita ovat luoneet esimerkiksi nykyisen Kelan ja Koskenmatin kiinteistön välistä uuden kerrostalon valmistumisen jälkeen parkkialueen katoaminen.

Kelan työntekijät ja talossa asioivat tai vierailevat joutuvat parkkeeraamaan Käsityöläiskadun ja Karhukadun katuosuuksien varteen. Muutkin Rautatienkadun alkupään talot ovat pienentyneiden parkkialueiden takia hankaluuksissa juhlapyhien tai vilkkaiden asiointipäivien takia.

Koulukadulla ja Säästöpankinkadulla parkkeerataan nyt pitkin kadunvartta, koska uusien kerrostalojen jälkeen Makasiinien parkkipaikka katosi ja Torikeskuskin menetti näin mahdollisten asiakkaidensa parkkialueita. Viimeisen makasiininkaan purkaminen ei ole järkevä ratkaisu lisätä parkkitilaa, onhan kyseessä museohistoriallinen rakennus.

Kallionmäessä on tehty katusuunnitelma, jonka vuoksi vierailijat joutuisivat kävelemään pitkiä matkoja alueelle ”makkaratehtaan” taakse suunnitellun parkkipaikan vuoksi. Pispalankadulla vanhan lastentarhan parkin yksityistyttyä vierailijat pysäköivät joskus väärällekin puolelle katua. Hämeenkulman uudet suunnitelmat muuttavat tilannetta, onko oikea tapa lisätä parkkipaikkoja linja-autoaseman alueelle, ja kenen kustannuksella ?

Palokunnantorin ja Vesihelmen ympäristön suunnitelmissa mahdollinen joutomaa on mietittävä tarkasti, ympäristön laatoituksen ja parkkiruutujen koon tarpeellisuuden mukaan.

Katujen aurausten ja roskien keruun ja muun huoltoliikenteen rajoitukset kaikilla alueilla luovat oman paineensa kadunvarsien parkkeerauksiin.

Toivoisin huomioitavan, että kaikki kaupungin omistamat tontit, joille ei vielä ole rakennettu, voisivat toimia väliaikaisina parkkipaikkoina siihen asti kunnes, niihin aletaan rakentaa.

Tonttimaata meillä vielä löytyy, ja kesäkuukausien vilkkaammasta myynnistä yrittäjätkin saavat suurimmat tulonsa, siksi yleisötapahtumien, torimarkkinoiden ja mahdollisten tulevien Kuninkuusravien parkkitilanne tulee jo nyt huolellisesti ennakoida.

Parkkisakonkaan saaminen toripäivän turistina ei edesauta myönteistä Forssa-kuvaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic