Mielipiteet

Tehdään Forssan keskustan parkkitalo torin viereen valmiiseen vanhaan liikerakennukseen

Kirjoittaja ehdottaa Forssan keskustan vanhan liikekiinteistön muuttamista parkkitaloksi. Kuva: Petri Ojanen
Kirjoittaja ehdottaa Forssan keskustan vanhan liikekiinteistön muuttamista parkkitaloksi. Kuva: Petri Ojanen

Olen kuullut ja lukenut Forssan ydinkeskustan parkkipaikkojen vähyydestä. Siksi esitän ideana ratkaisuksi, että vanha S-kauppa Hämeentien ja Säästöpankinkadun kulmassa voitaisiin muuttaa Forssan keskustan parkkitaloksi. Seinät voisi aukottaa, joten ilma pääsisi vaihtumaan ja home ei haittaisi autojen matkustajia. Parkkitalossahan ei oleskella vaan jätetään auto parkkiin. Rakennuksessa on jo valmiina kattoparkki.

Tämä helpottaisi Torikeskuksen, Koulukadun, Keskuskadun ja torin seudun parkkiongelmaa. Puistolinnan ja muiden kerrostalojen asukkaatkin voisivat parkkeerata autonsa parkkitaloon.

En väitä, että se on teknisesti helppo tehdä, koska en tunne talon kuntoa enkä nykyisiä omistussuhteita ja esitänkin asian vain ideana.

Tietysti talossa nykyään toimiville yhdistyksille ja liikkeille pitäisi etsiä uusia toimitiloja Forssasta. Forssassa on kuitenkin olemassa vielä jonkin verran vapaita toimitiloja.

Jokioisten, Tammelan ja muiden lähiseutujen asukkaat pääsisivät autolla keskustaan asioimaan, kun auton saisi kätevästi parkkiin ja siitä on lyhyt matka kävellä keskustan palveluihin.

Pankkiasiat, vakuutusasiat ja erikoistavaraliikeasiat hoituisivat samalla kerralla. Lopuksi voisi käydä vaikka ravintolassa syömässä tai nauttia elokuva- tai teatteritarjonnasta. Ravintoloita on keskustassa runsaasti ja jopa kaksi elokuvateatteriakin. Myös kauniin kaupunkimme puistot ovat nautinnollisia katsella ja kävellä varsinkin kesäisin.

Ei kannata rakentaa parkkipaikkaa torin alle kuten jotkut muut kaupungit, vaan tehdään se torin viereen valmiiseen rakennukseen.

Uusimmat

Fingerpori

comic