Mielipiteet

Pelinappulana tunti

Kiistely kesä/talviajan välillä jatkuu.
Kiistely kesä/talviajan välillä jatkuu.

Siitä tunnin siirtelystä kaksi kertaa vuodessa on varmaan yhtenäinen ajatus, että se saisi loppua. Mutta sitten on tämä kumpi/kampi -ristiriita niin sanottujen kesä/talviaikojen kanssa.

Syksyllä uutisoitiin, että Suomessa kansa on talviajan kannalla ja myös terveysalan tutkijat ovat sitä mieltä, että talviaika pysyvänä on parempi pohjoismaissa asuville. Sitten taas joku tutkimus julisti, että Suomessa yli 80 % haluaa kesäajan pysyväksi. Ihmettelin uutta käännettä. Tutkimuksessa oli osa vastannut: ”aivan sama kumpi”. No nyt tämä heidän osuutensa oli kipattu sinne kesäaikaa kannattavien lisäksi. Miksi ei yhtä lailla sinne toiseen laariin, siinäpä se juoni. Mutta oikein menetellen, ne ” hälläväliä”-äänet olisi pitänyt puolittaa kummallekin mielipiteelle.

Tämä nyt oli yksi tutkimus, niitähän tulee ja menee. Mutta huvittavia on ne perustelut kesäajan puolesta, esim. saada valoisa tunti lisää!? Vaikka sen vekkarin heittäisi seinään, niin se pimeä vaan tulee! Perustelut ovat aina naurettavia. Vakavissa asioissa, kuten markasta euroon siirtymisestä, oli yksi perustelu: ”Ei tartte vaihtaa valuuttaa, kun lähtee reissuun”.

Viime vuosina on niin paljon saatu maistaa globaalia ja reformia, että toivoisi sen tunnin saavan olla rauhassa ja elettäisi niin kuin ”meillä on pruukattu”.

Nykyään otetaan paljon huomioon lasten mielipiteitä eri asioissa. Joten uskoisin, että lapsetkin haluaisivat sen rauhallisemman aamun. Sillä kyllähän se aikaisempi aamu sekoittaa perheen elämää. Se on varmaa, että käytännössä pysyvä kesäaika sekoittaisi yhteiskuntaa monin tavoin ja lisäisi kaikkien elollisten pahoinvointia. Se huomattaisi jälkeenpäin, kuten virheet yleensä.

Jos tämäkin asia Suomen osalta päätetään EU:ssa, täytyy taas kerran kysyä: missä on Suomen itsenäisyys?

 

Uusimmat

Fingerpori

comic