Mielipiteet

Perinteiset arvot pakkohuutokaupan

Viime kuukausina yhteiskunnassamme ja paikallisyhteisöissämme on otettu valtava arvoloikka. Vallalla ovat uudet tuulet ja tuttu sekä turvallinen on kysymysmerkin alla. Kouluissa opetetaan, että miehetkin voivat synnyttää ja katsotaan vierestä, kun lapset panikoivat ilmastonmuutoksesta. Eikä paniikki jää vain koulujen tasolle, kansallista mediaa myöten syyllistetään jopa odottavia äitejä, lapsiperheillä kun on valtava hiilijalanjälki.

Sananvapaudesta on tullut harvojen oikeus, jopa 15 vuotta vanhat tekstit voivat viedä syytetyn penkille, kuten olemme saaneet Päivi Räsäsen tapauksesta oppia. Eduskunnan apulaisoikeusasiamies tyrmäsi kouvolalaiskoulun käytännön koulun joulujuhlan järjestämisestä kirkossa lainvastaisena, vaikka halukkaille olikin todistetusti järjestetty muuta ohjelmaa. Ulostulolla käveltiin myös röyhkeästi perustuslakivaliokunnan päätöksen yli, sillä aiemmin on linjattu, että kristilliset juhlat ovat osa suomalaista kulttuuritraditiota ja esimerkiksi yksittäinen Enkeli taivaan tai joulukuvaelma eivät tee näistä juhlista uskonnon harjoittamista.

Pian keskustelua pyrittiinkin jo rajaamaan erottelemalla, mitä tarkoitetaan joulujuhlalla ja mitä joulukirkolla sekä mollaamaan asiaan kantaa ottaneita. Kuitenkin tiedetään, mihin suuntaan ollaan menossa, kun kirkko julistetaan suomalaisissa kouluissa pannaan.

Mitkä arvot yhteiskuntaamme jatkossa ohjaavat, sillä tutut ja turvalliset eivät ainakaan. Mieti tarkkaan, ketä seuraavissa vaaleissa äänestät, sillä kaikille suomalaiset perinteet ja arvot eivät selvästikään paljoa paina. Sen lienee jokainen viimeistään tähän mennessä havainnut.

Uusimmat

Fingerpori

comic